Sudenpentujen upea taistelu ei kantanut loppuun saakka kisaisäntää vastaan – ”Kolme erää kaikki meni hienosti”

© Kuva: Ilari Isotalo

18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisoissa Suomelta jäi paikka kahdeksan parhaan joukossa sivu suun, kun kisaisäntä Kreikka jylläsi ohitse kotiyleisönsä huutomyrskyssä. Kreikka nousi 13 pisteen takaa 68-55 (26-32) -voittoon.

Suomi johti ottelua yli 33 minuutin ajan, kunnes päätösneljänneksellä kreikkalaiset syttyivät tiukassa paikassa. Alexandros Nikolaidis (20/4) ja Nikolaos Rogkavopoulos (16/8) pistivät toinen toistaan kovempia heittoja säkkiin ja samalla Sudenpentujen hyökkäyspeli sakkasi pahasti.

Kreikka nousi suosta lopulta 13 pisteen voittoon vieden päätösneljänneksen 29-4.

– Tämä ottelu oli tavallaan meille kirjoitettu täydellinen tarina, jossa joku kävi vaihtamassa viimeiset sivut. Kreikka pelasi juuri niin kuin tiesimme heidän pelaavan sekä puolustimme ja hyökkäsimme juuri sillä tavalla kuin on harjoiteltu. Kolme erää kaikki meni hienosti. Keräsimme energiaa yleisöstä ja jokainen Hellas-huuto toi meille vain lisää tsemppiä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jokainen meistä tiesi, että Nikolaidis ja Rogkavopoulos tulevat ottamaan kovia heittoja. Näin se vain menee, että jos antaa yleisölle mahdollisuuden tulla mukaan, niin huuto- ja vihellyskonsertti sytytti Kreikan. Tunnelmahan oli aivan uniikki. Kiitos meidän urhealla suomalaisosastolle, joka eli meidän mukana kreikkalaisten seassa.

Suomen selkeä moottori, varsinkin hyökkäyspäässä, oli Mustapha Amzil, joka teki komeat 26 pistettä ja 9 levypalloa. Perttu Blomgrenin saldo oli 10 pistettä ja 6 levypalloa, kun taas Erik Sajantila säkitti 9 pistettä.

Suomi pelaa tappion vuoksi sijoista 9-16 ja kohtaa torstaina kello 19:00 Serbian.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.