Pitkän tauon jälkeen B-divisioonan EM-kisoihin palannut Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti avausottelussaan Kreikan selkein lukemin 81-57 (44-24).

Avausneljänneksellä nähtiin Lotta Vehka-ahon heittoshow, kun Vimpelin Vedon kasvatti naulasi ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin peräti 17 pistettä. Sudenpennut karkasi ohitse ja jatkoi vain löylyn heittämistä kiukaalle repäisten eroon noin kolmeenkymmeneen puoliajan jälkeen.

– Puolustimme miltei koko pelin aivan erinomaisen hyvin. Voitimme oikein laadukkaan joukkueen, joka jäi suomalaisen puolustusjyrän alle, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vehka-aho pommitti lopulta 30 pistettä, haki 6 levypalloa, jakoi 4 syöttöä ja riisto kolmesti. Awak Kuier (16/8/3 syöttöä) syttyi toisella puoliajalla ja Lotta-Maj Lahtinen (16/8/4 syöttöä) toimi hyökkäyspään kapellimestarina. Kreikan tähtipelaaja Elena Tsineke (15/3) oli Anna Kahelinin (3/2/3 syöttöä) pihdeissä läpi ottelun.

Suomella on edessä välipäivä, jonka jälkeen vastaan tulee Bulgaria.