Suomen nuorisomaajoukkueet pelaavat kesän viimeiset kotimaaottelut Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue emännöi keskiviikkona ja torstaina Kreikkaa.

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisat alkavat viikon päästä torstaina 22.8. ja sitä ennen Sudenpennut hioo viimeisiä särmiään kahdella valmistavalla maaottelulla Kreikkaa vastaan.

– Tärkein asia tässä kohtaa on, että jokaisella pelaajalla on vielä mahdollisuus näyttää kyntensä ja yrittää tarttua paikkaan auringossa eli että pääsee pelaamaan lisää näitä pelejä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Suomi aikookin peluuttaa laajaa kokoonpanoaan Kreikkaa vastaan ja on mahdollista, että pelit pelataan 14 pelaajan kokoonpanolla.

– Kreikka pelaa saman valmennusjohdon alaisuudessa, kun pari edellistä kesää. Tiedämme jo ennakkoon, että he ovat skoutanneet meidät tarkkaan. Sitä kautta edessä on suuri haaste, mutta sitä se tulee olemaan myös EM-kisoissa.

Suomi pelasi edellisen kerran runsas viikko sitten, kun Kisakalliossa vieraana oli nuorten olympiafestivaalien pronssimitalisti Venäjä. Suomi pisti hanttiin molemmissa otteluissa erinomaisesti, mutta voitto jäi ottamatta.

– Venäjä-otteluissa pystyimme todistamaan itsellemme, että pystymme olemaan Euroopan kärjen kanssa samalla kentällä ja taistelemaan voitosta. Mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko sama trendi eli peli hiljalleen parantuu.

Suomi ja Kreikka kohtaavat toisensa keskiviikkona 14.8. ja torstaina 15.8. Molemmat pelit alkavat kello 17:30 Kisakallion Susi Training Centerissä.