16-vuotiaat tytöt aloittivat EM-kisat komealla päänahalla – ”Kehonkieli läpi pelin oli aivan huikea”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa Suomi nappasi ensimmäisessä ottelussaan voiton Unkarista 63-70 (40-39). Unkari on aikaisemmin kesällä järjestettyjen Euroopan nuorten olympiafestivaalien hopeamitalisti.

Läpi ensimmäisen puoliajan Sudenpennuilla oli vaikeuksia puolustuksensa kanssa, mutta mainio hyökkäyspelaaminen Kati Ollilaisen ja Henna Sandvikin johdolla piti Suomen pelissä mukana.

Puoliajalla Sudenpennut teroitti puolustushampaansa ja piti Unkarin vain viidessä pisteessä läpi kolmannen neljänneksen. Unkarin loppupyristely tuli päätökseen viimeistään päätösminuutilla, kun Sandvik upotti kulmasta kolmosen virheen kera tilanteeseen 59-68.

– Ennen peliä jo puhuttiin, että mitä pidemmällä peli menee ja olemme mukana, niin sitä enemmän vastustajalla alkaa puntti tutisemaan. Viimeisen vartin oli aika luottavainen olo, että homma hoidetaan. Kaikki merkit viittasivat siihen, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen ykkösvitjan muodosti Ollilainen (20/14/6 syöttöä) ja Sandvik (23/11), joiden lisäksi Juliana  Haddad (5/8/3 syöttöä) toi penkiltä energiaa ja tunnetta parketille. Räikkä kuitenkin muistutti, että jokainen joukkueesta kantoi kortensa kekoon.

– Kaikki toi jotain kentälle jotain. Oli se sitten pisteitä, puolustusta tai irtopalloja. Ja ennen kaikkea voi olla ylpeä, että aivan sama pelasiko kolme vai kolmekymmentä minuuttia, niin kehonkieli läpi pelin oli aivan huikea.

Suomen pelit jatkuvat perjantaina Suomen aikaa kello 17:30, jolloin vastaan tulee ikäluokan hallitseva Euroopan mestari Italia.

Lähde: Koripalloliiton tiedote