16-vuotiaat säilyttivät upeasti paikkansa A-divisioonassa – ”Aivan eläimellistä puolustamista jokaiselta pelaajalta”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Suomen puolustus oli rautaa, kun Sudenpennut voitti tärkeässä ottelussa Puolan 63-40 (27-21). Voitolla Suomi varmisti paikkansa A-divisioonaan myös ensi kaudeksi.

Ottelu lähti käyntiin Suomen osalta vähäkorisesti, mutta suomalaisten puolustus piti Puolan ahtaalla alusta saakka. Sudenpentujen onneksi Kiia Mäntylä kantoi korintekotaakkaa heittäen suomalaisten 27 ensimmäisestä pisteestä 19.

Kuuden pisteen puoliaikajohdossa Sudenpennut pisti Puolalle jauhot suuhun pitäen kolmannella neljänneksellä vain kolmessa pisteessä. Puola pysyi puristuksissa vielä päätösneljänneksen puoleenväliin asti, jolloin peli oli jo ratkennut Sudenpentujen hyväksi.

– Meillä oli pitkiä jaksoja, joissa meillä oli korinteon kanssa ongelmia. Mutta poikkeuksellisen hienoa oli, että emme missään vaiheessa lannistuneet. Puolustuksen tekeminen ja intensiteetti oli koko ottelun ajan niin korkealla tasolla, että tuo korintekeminen riitti, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Aivan eläimellistä puolustamista jokaiselta pelaajalta. 16-vuotiaille tytöillä tulee pelejä, jolloin koreja ei tule, mutta silloin pitää pystyä puolustamaan. Huikea suoritus meidän tytöiltä.

Suomen pistetykki oli Mäntylä (24/5), joka täytti roolinsa kovan luokan heittäjänä, jotta Suomi pysyi keulilla ensimmäisellä puoliajalla. Klaara Mekkonen (4/8) oli taas kolmannen neljänneksen hyökkäyksen aivot, jonka kautta Suomi sai viljalti korintekopaikkoja. Kati Ollilainen (11/8/5 syöttöä) ja Henna Sandvik (14/9) taas näyttivät johtavina pelaajina suunnan, jota muut seurasivat.

Voiton myötä Suomi pelaa sijoista 9-12 ja varmisti paikkansa A-divisioonassa.

– Nyt on sillä tavalla hieno tilanne, että olemme varmistaneet paikan A-divisioonaan, mikä oli minimitavoite tässä turnauksessa. Osoitus siitä, että kannattaa harjoitella, uskoa omaan tekemiseen ja tehdä yhdessä asioita, niin ansaitsee hyvän turnauksen.

Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat ensi kesänä A-divisioonassa, kun 18-vuotiaat tytöt ja 20-vuotiaat naiset nousivat A-divisioonaan aiemmin tänä kesänä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote