Toimittajat ennustivat MM-kisojen parhaat – kaksi maata selvinä suosikkeina

© Kuva: Getty Images

Koripallon MM-kilpailuihin akkreditoituneet toimittajat ovat tehneet omat arvionsa tulevista MM-kilpailuista.

78 toimittajaa 32 maasta tekivät omat arvionsa mitalijoukkueista, parhaasta hyökkäyksestä ja puolustuksesta, suurimmista yllättäjistä ja pettymyksistä, kilpailujen MVP:stä, eniten pisteitä tekevästä pelaajasta, parhaasta levypallopelaajasta, eniten syöttöjä jakavasta pelaajasta sekä turnauksen parhaasta viisikosta.

USA nousee kilpailujen ykkössuosikiksi toimittajien arvioissa, mutta lukuisten poisjääntien takia se ei ole niin ylivoimainen ennakkosuosikki kuin aiemmin. Toimittajista 53,8 prosenttia uskoo USA:n voittavan, kun taas Serbiaan uskoo 38,5 prosenttia toimittajista. USA ja Serbia ovat toimittajien näkemyksen mukaan selkeitä ennakkosuosikkeja, sillä Ranskan mestaruuteen uskoo 3,8 prosenttia äänestäneistä.

Toimittajat uskovat USA:n hyökkäystehoon, sillä 84,6 prosenttia pitää USA:n hyökkäyskalustoa turnauksen kovimpana. Vastaavasti Serbian puolustusta arvostetaan, sillä 30,8 prosentin mukaan Serbialla on paras puolustus. Perässä seuraavat Ranska (26,9), Kreikka (21,2) ja vasta jaetulla neljännellä sijalla yhdessä Espanjan kanssa USA (7,7).

Kilpailujen yllättäjäksi povataan Nigeriaa, jolle äänensä antoi neljäsosa vastaajista. Alisuorittajaksi sen sijaan veikataan Espanjaa, joka sai 17,3 prosenttia äänistä.

Kreikan Giannis Antetokounmpo dominoi sekä eniten pisteitä tekevän veikkauksia että eniten levypalloja ottavan pelaajan kategoriaa. 43,1 prosenttia uskoo kreikkalaisjätin olevan kisojen pistetykki ja 28,8 prosenttia toimittajista veikkaa hänestä levypallorohmua. Antetokounmpon joukkuekaveri Nick Calathesin povataan antavan eniten syöttöjä turnauksessa. Hänen tiukassa vanavedessään on Espanjan Ricky Rubio.

Turnauksen MVP:ksi povataan USA:n ykköstähti Kemba Walkeria (36,5) ja hänen perässään tulee tiukasti Serbian Nikola Jokic (23,1). Kisojen tähtiviisikoksi veikataan Walkeria, hänen joukkuekaveriaan Jayson Tatumia, Antetokounmpoa sekä serbialaiskaksikkoa Jokic-Bogdan Bogdanovic.

Koripallon MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin lauantaiaamuna.