Argentiinalaislegenda teki MM-historiaa – kuusi maata varmisti jatkopaikan

© Kuva: Getty Images

Argentiinan Luis Scolasta tuli maanantaina koripallon MM-kilpailujen ennätysmies. Maanantain peleissä yllätykset olivat jälleen kortilla, mutta peleissä nähtiin taas suurinumeroisia voittoja. Yhteensä kuusi maata varmisti jo paikkansa jatkopeleissä.

A-lohkossa Venezuela avasi voittotilinsä Norsunluurannikon kustannuksella 87-71. Heissler Guillent mätti voittajille 28 pistettä ja antoi lisäksi seitsemän syöttöä. Norsunluurannikon tehokkain oli Charles Abouo (19).  Puola varmisti jatkopaikkansa kukistamalla tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoajalla isäntämaa Kiinan 79-76. Mateusz Ponitka (25/9) ja AJ Slaughter (22) olivat Puolan johtotähdet. Kiinan tähti oli jälkeen Jianlian Yi (24/8).

B-lohkossa Argentiina pudotti Nigerian kyydistään juhlien lopulta 94-81-voittoa ja jatkopaikkaa. Argentiinan tähti oli 39-vuotias Luis Scola, joka taituroi 23 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Historiallisesti viidensissä MM-kilpailuissa pelaava Scola nousi samalla MM-kilpailujen kaikkien aikojen levypallorohmuksi. Hänellä on nyt kasassa 225 levypalloa. Lisäksi hän nousi kaikkien aikojen pistetilastossa ohi australialaisen Andrew Gazen. Scola on viimeistellyt nyt yhteensä 611 pistettä. Matkaa kaikkien aikojen pisteykköseen on kuitenkin vielä paljon. Ykkösenä keikkuu brasilialaislegenda Oscar Schmidt 906 pisteen saldollaan. Venäjä eteni jatkoon kaatamalla Korean 87-73 Vitali Fridzonin (13) ja Andrei Vorontsevichin (13/7) ollessa joukkueensa tehokkaimpia. Korean ykkönen oli tupla-tuplan (19/10) tilastoinut Guna RA.

Tunisia avasi voittotilinsä C-lohkossa voittamalla Iranin 79-67. Tunisian ykkösnimi oli NBA:ssakin muutaman kauden pelannut Salah Mejri 22 pisteen ja 15 levypallon saldolla. Iranilta nousi esiin Aaron Geramipoor (18/8). Espanja raivasi tiensä seuraavalle kierrokselle kukistamalla Puerto Ricon 73-63. Marc Gasol heitti 19 pinnaa Espanjalle. Puerto Ricon ykkönen oli Gian Clavell (13).

Italia kirjautti D-lohkossa toisen voittonsa kaatamalla Angolan selvästi 92-61. Marco Belinelli nakutti 17 pistettä Italialle ja Yanick Moreira (15/8) kannatteli Angolaa.  Samalla Italia varmisti paikkansa jatkossa. Serbia murjoi Filippiinit tylyllä tavalla 126-67. Serbia jyräsi laajalla rintamalla ja parhaana pistemiehenä hääri Nemanja Bjelica (20). Voitolla Serbia varmisti paikan jatkopeleissä.

Maanantain tulokset:
A-lohko
Venezuela-Norsunluurannikko 87-71
Kiina-Puola 76-79

B-lohko
Nigeria-Argentiina 81-94
Korea-Venäjä 73-87

C-lohko
Tunisia-Iran 79-67
Puerto Rico-Espanja 63-73

D-lohko
Italia-Angola 92-61
Serbia-Filippiinit 126-67