Karhu eteni jatkoon Mestarien liigassa – ”Jatkopaikkamme oli ansaittu”

Karhu Basket koki vieraskentältä niukan 67-68-tappion (32-33) valkovenäläiselle Tsmoki-Minskille, mutta ensimmäisen osan seitsemällä pisteellä voittanut Karhu Basketin eteni jatkoon yhteistuloksella 160-154.

Ensi viikolla Karhu Basket kohtaa Polski Cukier Toruńin toisella karsintakierroksella. Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Karhu Basketin ja Tsmoki-Minskin toinen osaottelu oli tasainen alusta loppuun. Kotijoukkue oli kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan yhdeksän pisteen karkumatkalla, mutta hallitseva Suomen mestari pystyi vastaamaan kotijoukkueen vahvaan toisen puoliajan alkuun kuromalla eron kiinni vielä ennen päätösneljännestä.

Vaikka eroa jäi lopulta vain kuusi pistettä, Tsmoki-Minsk ei päätöskympillä päässyt tosissaan uhkaamaan suomalaisjoukkueen jatkopaikkaa.

– Fiilikset joukkueessa ovat nyt korkealla. Tiedettiin, että tästä tulee vaikea ottelu. Pystyimme virhevaikeuksien ja vaikeuksien keskellä pitämään paketin kunnossa, siinä mielessä jatkopaikkamme oli ansaittu. Vaikka heitimme tänään huonosti, saimme lopussa revittyä tärkeät levypallot itsellemme, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Juan Davis Jr. toi tänään penkiltä hyvän vaihdon ja Eero Innamaa oli loistava penkiltä, kun neljännellä jaksolla oli vaikeaa.

Jos otteluparin avausottelussa oli Okko Järvi -show, sama hurja meno jatkui myös toisessa osassa. Järvi oli osaottelun pisteässä 19 pisteellä. Karhu Basket ja Järvi sai tulitukea 17 pistettä heittäneeltä Cameron Jonesilta ja penkiltä peliin tullut kauhajokisten taistelun ruumiillistuma, 12 pistettä ja yhdeksän levypalloa noukkineelta Alex Thompsonilta.

Tsmoki-Minskin paras pistemies oli 15 pistettä upottanut Alex Gavrilovic.

Karhu Basket kohtaa toisella ja samalla viimeisellä karsintakierroksella puolalaisen Polski Cukier Toruńin, joka eteni toiselle karsintakierrokselle suoraan.

– Olemme katsoneet jo puolalaisvastustajaa menemättä kuitenkaan asioiden edelle. Tiedämme osan heidän pelaajista, mutta tarvitsemme vielä lisätietoa ja saada tietoa heidän tämän syksyn peleistä, Koskimies avaa.

Kauhajoki isännöi puolalaisvieraita torstaina 26.9. ja toinen osaottelu pelataan sunnuntaina 29.9. Puolassa. Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaudella 2019-20.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.