Torpan Pojat palasi Naisten Liigan viime kaudella sijoittuen runkosarjassa kymmenenneksi. Munkkiniemen Yhteiskoululla kotiottelunsa pelaava ToPo lähtee haastamaan sarjan kärkijoukkueita ennakkoluulottomuudellaan.

– Takana on onnistunut kesä, olemme harjoitelleet hyvin. Kun viimeiset vahvistukset saapuivat joukkueeseen, olemme pikkuhiljaa saaneet omaa pakettiamme kasaan, avaa joukkueen päävalmentaja Niko Kuusi Koripalloliiton tiedotteessa.

Päävalmentajan mukaan ensi kaudella nähdään aktiivinen, aggressiivinen ja viime kauteen nähden uudistunut joukkue.

– Lähdemme taistelemaan pudotuspelipaikasta ja olla illasta toiseen parempi joukkue. Haluamme myös kehittää pelaajiamme ja viedä heitä eteenpäin, Kuusi avaa.

Tuleva kausi on Kuuselle ensimmäinen päävalmentajana naisten korkeimmalla sarjatasolla.

– Odotan mielenkiinnolla henkilökohtaisella tasolla. Vaikka itselle kausi on ensimmäinen, se on mieluinen haaste. Vastassa on tuttuja valmentajia ja sarjaa olen useamman kauden kyllä seurannut, joten haluan uskoa, että ihan tuntemattomasta hypystä ei kuitenkaan ole kysymys. Kyseessä on laadukas sarja, jossa on hienoa olla mukana.

Kuusi ujuttaa suosikinviittaa kolmelle joukkueelle.

– Peli-Karhut ja Forssan Alku ovat kovia. Kouvottaret pysyi käytännössä samana joukkueena viime kaudesta, joten voisi kuvitella, että he ovat muita joukkueita valmiimpia syksyllä.

ToPo lähtee kauteen kolmella amerikkalaisvahvistuksella. Omasta joukkueesta Kuusi nostaa esiin Idan Myllyojan. Viime kaudella Myllyoja pussitti 6,9 pistettä ja haki neljä levypalloa ottelua kohden sarjanousijalle. Catzissa Suomen mestaruuden 2015-16 voittaneelle Myllyojalle on luvassa paljon vastuuta tällä kaudella.

– Hänellä on takana hyvä kesä. Hän harjoitellut paljon ja laadukkaasti, joka varmasti tulee näkymään parketeilla tällä kaudella. Lisäksi meillä on mukana myös mielenkiintoisia tulevaisuuden nuoria pelaajia, Kuusi uskoo.