Katajalle tappio FIBA Europe Cupin karsinnoissa – ”Sekava ja vaikea ottelu”

© Kuva: Ilari Isotalo

Tartto onnistui yllättämään kotikentällään joensuulaiset 78-72 FIBA Europe Cupin karsinnan avausosassa. Toinen osa pelataan ensi viikon keskiviikkona Joensuussa.

Katajan heittopeli yski koko ottelun ajan. Joensuulaisten pelitilanneheittoprosentti oli 37,5. Vapaaheittoviivalta Kataja osui karvan alta 60 prosentin tarkkuudella.

– Tämä oli sekava ja vaikea ottelu meille, varmasti sen näköinen peli, jonka kotijoukkue halusikin. En tiedä, oliko meillä jännitystä, mutta meidän punainen lanka oli tänään kateissa. Se että olisi pelattu yhdessä tätä peliä, niin tyydyimme katselemaan, mitä vieruskaveri tekee. Pelimme meni liian staattiseksi, mutta onneksi vasta puolet ottelusarjasta on pelattu, päävalmentaja Juha Sten kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tartto teki jotain eri tavalla, mihin olimme valmistautuneet ja se sotki meidän hyökkäyspeliämme. Toista osaa ajatellen tiedämme nyt paremmin, mitä on luvassa.

Katajan paras pistemies oli ensiesiintymisensä joukkueessa tehnyt Brandon Walters, joka heitti 19 pistettä ja haki yhdeksän irtopalloa. Kaksinumeroisiin ylsivät Jarred Ogungbemi Jackson (17 pistettä) ja Fiifi Aidoo (10 pistettä).

– Waltersin esitys oli positiivinen siihen nähden, että miten vähän on harjoitellut meidän kanssamme. Välillä ymmärrettävästi hän oli väärässä paikassa, mutta hänen esityksensä oli rohkaiseva tulevia pelejä ajatellen, Sten avasi.

Kotijoukkueesta Kregor Hermet ja Robert Valge heittivät 21 pistettä mieheen.

Kaksiosaisen karsinnan voittaja etenee sarjan lohkovaiheeseen kaudella 2019-20. Runkosarjaan selviytyvä joukkue ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Karsinnan toinen osa pelataan Joensuussa keskiviikkona 9.10.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.