Lapuan Kobrissa ensimmäistä kauttaan viettävä pelintekijä Antto Nikkarinen ylitti keskiviikon kierroksella melkoisen rajapyykin. Nikkarisen illan 13 syöttöä nimittäin puhkaisi samalla 1500 syötön rajan runkosarjaotteluissa. 28-vuotias taituri on vasta viides pelaaja, joka moiseen on Korisliigassa pystynyt.

Kaikkiaan Vantaan Pussihukkien kasvatilla on nyt koossa 1503 syöttöä 393 runkosarjaottelussa. Onko joku lukuisista namupasseista jäänyt erityisesti Nikkarisen mieleen?

– No, hienoin syöttöni on ollut Lance Williamsin längeistä oman selän takaa Terrence Watsonille. Se on jäänyt mieleen. Se on ekalta Seagulls-kaudeltani (2015-16). Siitä taitaa löytyä video mun Instagram-sivultakin, Nikkarinen vinkkaa Koripalloliiton sivuilla.

Jos et näe videota, voit katsoa sen täältä.

NBA:n suurtähti LeBron James on tunnettu hämmästyttävän hyvästä muististaan. Hän saattaa muistaa pieniäkin yksityiskohtia vuosien takaisesta syötöstään tai muusta pelitilanteesta. Kuinkas monta Nikkarinen muistaa omista 1503 syötöstään?

– En kyllä montaa muista, Nikkarinen naurahtaa.

– Kun kuulin rajapyykin ylittämisestä, niin ensimmäinen ajatus oli vaan, että huh huh, oonpas pelannut jo kauan. Aika paljon on jo syöttöjä kertynyt.

Tällä kaudella Nikkarisen syöttömäärä on vieläpä kasvanut kiihtyvään tahtiin. Kolmen ottelun jälkeen Nikkarinen on Kobrien paidassa jakanut jo 32 koriin johtanutta syöttöä, siis yli kymmenen syötön keskiarvolla! Tätä vauhtia Nikkarinen ylittää 2000 syötön rajan alta aikayksikön.

– Isoin asia alkukaudesta omassa syöttömäärässä on ollut, että on sopivan tyylisiä pelaajia ympärillä. Isot pelaajat tykkäävät mennä korille, löytyy urheilullisia leikkaajia ja jokainen pelaajamme osaa myös heittää kaukaa.

Nikkarisen syöttövalikoimasta ovat nauttineet muun muassa heittovoimaiset Juho Lehtoranta ja Jussi Turja. Esimerkiksi Lehtorannan alkukauden hurjasta kolmosprosentista (63,6) on paljolti kiittäminen Nikkarisen pelisilmää.

– Ja kun on hyviä heittäjiä kaarella, se avaa entisestään lisää tilaa syötöille myös puolustuksen keskelle, Nikkarinen hekumoi.