Salon Vilpas ei suostunut maanantaina taipumaan BC Nokian vieraana, vaan salolaisjoukkue jatkaa Korisliigassa ainoana tappiottomana joukkueena. Nokialla Vilppaan voittolukemat kirjattiin 73–83 (37–32).

Ottelun avauspuolisko oli vielä kotijoukkueen näpeissä. Parhaimmillaan BC Nokia johti 11 pisteellä Vilppaan tuskaillessa kaukoheittojensa kanssa. BC Nokia hallitsi ottelua varsinkin vahvan levypallotyöskentelynsä turvin.

Vielä kolmaskin neljännes oli nokialaisjoukkueelta varsin hyvää pelaamista. Päätösjakso oli kuitenkin tyly Vilppaan näytös. Tasalukemista 53–53 alkanut jakso alkoi Vilppaan 20–2 pisteputkella. Samalla voittotaistelu käytännössä karkasi nokialaisten hyppysistä.

– Nokia on hyvä joukkue täällä kotonaan. He pelasivat mielestäni hyvän pelin. Tosi tyytyväinen olen voittoon, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen mietti Elisa Viihteen lähetyksessä Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Paransimme ottelun edetessä etenkin levypallopelaamista. Mielestäni se oli suurin ero, mitä tuossa tapahtui. Nokia ei saanut enää toisia heittoyrityksiä, se oli ratkaisevaa.

Tuominen oli tiettävästi puoliajalla korottanut joukoilleen hieman ääntäänkin.

– Sanoin vain, ettei kentällä voi olla noin passiivisia. Jos ei vapaita heittopaikkoja uskalla käyttää, on ihan turha mennä enää kentälle.

Korismaanantain hyvätasoinen ottelu oli leimallisesti puolustustaistelu, jonka Vilpas lopulta vei vahvan päätösjaksonsa turvin. Voitto oli Vilppaalle kauden kuudes yhtä monesta koitoksesta.

Vilppaan siivitti ratkaisevalle karkumatkalle Tim Coleman (22/5/2s). Myös DJ Laster (20/4) kasasi jälleen kelpo saaliin pistepussiinsa. Taikuri Teemu Rannikko (11/2/5s) johti vierailijoiden peliä tärkeillä hetkillä. Rannikon 23 peliminuutin aikana Vilpas voitti 23 pistettä.

– Ei saatu ensimmäisellä puoliajalla oikein hyökkäystä rullaamaan. Toisella puoliajalla erittäin hyvää aggressiivista puolustamista. Pääsimme juoksemaan kenttää ja Coleman laittoi vielä vapaat kolmoset sisään, Rannikko kertasi.

39-vuotiaan Rannikon rooli on Vilppaassa luonnollisesti paljon muutakin kuin pelkkä pelaajana oleminen. Rannikon ja valmentaja Tuomisen yhteistyö on sujunut heti kauden alusta mallikkaasti.

– Me olemme kuusi ja nolla, että ihan kivasti lähtenyt, Rannikko naurahti.

BC Nokialta kolme pelaajaa ylsi kymmeneen pisteeseen: Lassi Nikkarinen (10/2), Tyler Flack (10/7) ja Stacy Davis (10/9/3s). Ensimmäisellä puoliajalla BC Nokian karkumatkan arkkitehtinä kunnostautui Teemu Sulonen (8/0).

BC Nokian kausi jatkuu keskiviikkona Helsingissä Seagullsin kotiluolassa. Vilpas matkaa keskiviikkona Lapualle.