Lauri Markkasen kolmas kausi NBA:ssa alkoi ryminällä, kun Finnisher nakutti 35 pistettä ja repi 17 levypalloa Chicago Bullsille. Voitto jäi niukasti Bullsin käpälistä, kun Charlotte Hornets voitti lopulta niukasti yhdellä pisteellä 125-126. Markkasesta tuli samalla ensimmäinen Bulls-pelaaja, joka on tilastoinut kauden avauksessa vähintään 25 pistettä ja 10 levypalloa sitten Michael Jordanin.

Vaikka Hornets meinasi karata jo toisella neljänneksellä, niin Bulls taisteli itsensä iskuetäisyydelle ja lopulta jopa ohitse. Chicagolaiset nousivat parhaimmillaan 10 pisteen johtoon päätösneljänneksellä, mutta loppuhetkillä Hornets rynni ohitse pisteen voittoon.

– He pistivät heittoja sisään, mutta me emme toteuttaneet puolustuksessa ja hyökkäyksessä kuten haluamme. Siirtymäpuolustus oli ongelma, emme kommunikoineet kuten haluamme, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Hornetsin yksi voitonavain oli kolmen pisteen heitot, joita kotijoukkue pisti sisään peräti 23 kappaletta, joka on Charlotten historian ennätysmäärä.

Markkasen pistelukema sivuutti hänen henkilökohtaista piste-ennätystään: suomalainen upotti myös 35 pistettä viime helmikuussa Boston Celticsiä vastaan. Seitsemäntoista levypallon lisäksi Markkanen tarjoili kaksi syöttöä ja riisti pallon kertaalleen.

Vaikka Markkasen heitot kaaren takaa upposivat vain yksi seitsemästä, niin pisteet syntyivät monipuolisesti. Finnisher esitteli koko arsenaaliaan väkevistä donkeista hyppyheittoihin ja floatereihin. Pelitilanneheittonsa hän upotti 13/25 ja vapaaheittonsa 8/10.

Tulokas Coby White (17/3/7 syöttöä), Thaddeus Young (17/3) ja Zach LaVine (16/6/7 syöttöä) olivat muut Bullsin pistemiehet. Hornetsin etevimmiksi nousivat P.J. Washington (27/4), Dwayne Bacon (22/5) ja Devonte Graham (23/4). Armstrong teki samalla NBA-historiaa, sillä hän upotti NBA-debyytissään seitsemän kolmen pisteen heittoa, joka on uusi NBA-ennätys.

Bullsin ottelut jatkuvat viikonloppuna vierasotteluilla Memphis Grizzliesiä ja Toronto Raptorsia vastaan.

Katso Markkasen huippuhetket yläpuolen videosta.

Kyrie Irving teki historiaa, kun hän heitti 50 pistettä Brooklynin hävitessä Minnesotalle. Irvingin pistemäärä on uusi NBA:n ennätys debyytissä uudessa joukkueessa. Minnesotalta Karl-Anthony Towns pisti tilastoihinsa komeasti 36 pistettä ja 14 levypalloa.

Viime vuoden tulokkaaksi valittu Luka Doncic aloitti kautensa väkevästi 34 pisteen ja yhdeksän levypallon iltapuhteella, kun hän johdatti Dallasin voittoon. Andre Drummond (32/23) oli hirmuisessa iskussa Detroitin kukistaessa Indianan ja Luke Kennard (30) komppasi tukena. Damian Lillardin 30 pistettä olivat Portlandille laiha lohtu tappio-ottelussa Denveriä vastaan ja Utahin Donovan Mitchell pisteytti 32 pistettä Oklahoma City -voitossa.

NBA:n viime yön tulokset:
Charlotte-Chicago 126-125
Indiana-Detroit 110-119
Orlando-Cleveland 94-85
Brooklyn-Minnesota 126-127
Miami-Memphis 120-101
Philadelphia-Boston 107-93
Dallas-Washington 108-100
San Antonio-New York 120-111
Utah-Oklahoma City 100-95
Phoenix-Sacramento 124-95
Portland-Denver 100-108