Susijengin pelurit saivat tulikasteensa USA:n yliopistossa

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA pyörähti käyntiin Atlantin takana, kun viisi suomalaispelaajaa nähtiin parketilla yliopistokauden avausiltana. Tulokkaat Olivier Nkamhoua, Mikael Jantunen ja Ville Tahvanainen esittelivät lupaavia otteita, kuten myös konkarit Remu Raitanen ja Tomas Murphy.

Nkamhoua ja Tennessee karkasivat UNC Ashevilleltä vieden puoliajan ensimetrit 15-1 ja karaten 20 pisteen johtoasemaan. Tennessee juhli lopulta selkeää 63-78 (28-36) -voittoa.

Nkamhoua sai Tennessee-debyytissään 15 minuuttia parkettiaikaa säkittäen 7 pistettä ja repien yhtä monta levypalloa. Tilastosarakkeeseen kertyi myös yksi torjunta.

Mikael Jantunen ja Utah selättivät Nevadan loppulukemin 79-74 (37-32). Nevada karkasi vielä toisen puoliajan puolivälissä kahden pisteen johtoon, mutta Utah vastasi neljän minuutin 13-2-juoksulla eikä enää menettänyt johtoaan.

Jantunen sai ensimmäisessä yliopistopelissään peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana syntyi yksi piste, kuusi levypalloa ja yksi syöttö. Utahin pisteidenteko oli vahvasti Timmy Allenin (23/11) ja Both Gachin (22/2) varassa.

Ville Tahvanainen ja Bradley taas joutuivat tyytymään tappioon, kun Saint Joseph’s oli parempi numeroin 81-86 (45-43). Tahvanainen pelasi penkiltä 14 minuuttia vääntäen kolme pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Raitanen rökälevoittoon, Murphy viisikossa

Senior-kauttaan rapakon takana viettävä Remu Raitanen ja San Francisco aloittivat kautensa ryminällä murskaten Sonoma Staten peräti 50-101 (23-49). Raitanen painoi tehokkaat 19 minuuttia tehtaillen 11 pistettä, 6 levypalloa, yhden syötön ja torjunnan.

Tomas Murphy viiletti aloitusviisikossa, kun Northeastern ohitti viimeisellä minuutilla Boston Universityn 72-67 (32-33) -voitossa. Murphyn veljeskatraan nuorin keräsi 23 minuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön. Northeasternin avainpelaaja ottelussa oli Jordan Roland, joka pussitti häkellyttävät 39 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.