Suomalaislupauksen yliopistojoukkue voitti lähes 100 pisteellä

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kausi alkoi osaltaan jo viime viikolla arkipäivinä, mutta viikonlopun aikana loputkin suomalaismiehistä Atlantin takana pääsivät pelien makuun.

Mikael Jantunen ja Utah näyttivät kaapin paikan Mississippi Valley Statelle liki sadan pisteen löylytyksessä 49-143 (20-70). Tulokaskauttaan pelaava Jantunen sai parkettiaikaa 17 minuuttia, joiden aikana syntyi kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä.

Ville Tahvanainen ja Bradley nappasivat toisessa pelissään ensimmäisen voittonsa, kun Braves voitti selkeästi IUPUI:n 56-90 (23-47). Tahvanainen pelasi 21 minuuttia pussittaen viisi pistettä, hakien kaksi levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Sophomore-suomalaiset avasivat kautensa

Andre Gustavson ja Richmond aloittivat NCAA-kautensa ryminällä, kun Spiders nousi ärhäkällä prässillä alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 10 pisteen takaa jatkoajalle, ja lopulta 98-100 (44-42, 90-90) -voittoon Saint Francisista.

Toista kauttaan pelaava Gustavson pelasi vaihtopenkiltä 17 minuuttia tarjoillen kaksi syöttöä, mutta jääden pisteittä.

Myös Tuukka Jaakkola ja Cal Poly aloittivat kautensa viikonloppuna, kun Mustangs hävisi Santa Claralle 63-77 (26-33). Jaakkola oli avauspelissään viisikossa viihtyen parketilla 28 minuuttia, joiden aikana hän väänsi kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Kolmantena suomalaisena kautensa aloitti Elias Valtonen, jonka yliopisto Arizona State hävisi Coloradolle 71-81 (29-42) Kiinan Shanghaissa pelatussa ottelussa. Valtonen pelasi 17 minuuttia, joiden aikana hän heitti yhden pisteen vapaaheittoviivalta ja repi neljä levypalloa.

Murphyn ja Raitasen yliopistot jatkavat voittamattomina

Tomas Murphyn yliopiston Northeasternin ottelussa nähtiin jo toistamiseen Jordan Roland -show, kun seniori-kauttaan pelaava Jordan Rolandin 42 pistettä siivittivät Huskiesin 79-84 (27-44) -voittoon Harvardista.

Murphy oli jälleen aloitusviisikossa pelaten 31 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili seitsemän pistettä, yhden levypallon, yhden syötön ja kaksi torjuntaa.

Myös Remu Raitasen edustama San Francisco jatkaa voittamattomana, kun Dons kellisti viikonloppuna Princetonin yliopiston 72-82 (35-41). Raitanen pelasi 11 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja yhden torjunnan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!