Kauhajoen Karhu Basket jatkoi hurjaa virettään kaatamalla vieraskentällä Lahti Basketballin lukemin 75–84 (29–45). Voitto oli jo kuudes peräkkäinen kaksinkertaiselle hallitsevalle Suomen mestarille.

Karhu Basket karkasi kotijoukkueelta toisen jakson aikana. Oranssipaidat veivät toisen jakson tylysti 17 pisteellä, 27–10.

Lahti Basketball ei saanut tarpeeksi ajoissa otteluun sellaista otetta, että olisi kyennyt kunnon kirivaihdetta iskemään silmään. Karhu Basket teki laajalla rintamalla tasaiseen tahtiin koreja, ja näin ero pysyi pitkään suunnilleen muuttumattomana.

Vasta päätösneljänneksen lopulla lahtelaisjoukkue kiri vielä neljän pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi, vaan Karhu Basket pelasi viimeiset minuutit mestarin elkein.

Karhu Basketilta parhaiten onnistuivat jälleen kokeneet Cameron Jones (19/3/5s) ja Samuel Givens (25/6/3s).

– He kaatoivat meidät kotikentällämme, joten halusimme tänään antaa samalla mitalla takaisin. Lähtökohdat eivät olleet helpoimmat, koska pelasimme lauantaina Joensuussa, Givens totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä oli oikeastaan ensimmäinen ottelu, kun emme saaneet kunnon valmistavaa harjoitusta ennen ottelua aikaan. Mutta toisaalta olemme ammattilaisia, tällaisiin otteluruuhkiinkin pitää olla valmis.

LaBalle tappio oli viides kotiparketilla kuudesta koitoksesta. Vieraskentillä lahtelaiset ovat sen sijaan voittaneet kuudesta ottelustaan puolet.

Lahti Basketballin pirtein pelaaja maanantaina oli Jerry Evans Jr. (24/9). Myös takapelaaja Devante Wallace (16/5/3s) oli tasollaan. Kotijoukkueen kaukoheitot eivät Karhu Basketia vastaan onnistuneet toivotusti, kun 31 kolmosesta onnistui kahdeksan.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina Nokialla. Karhu Basket isännöi maanantaina KTP-Basketia.