Suomalaismiesten joukkueet voittoihin USA:n yliopistossa

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa neljän suomalaispelaajan yliopistot pysyivät viikonlopun ylitse voittamattomina: Mikael Jantusen, Olivier Nkamhouan, Andre Gustavsonin ja Remu Raitasen.

Mikael Jantunen ja Utah ylsivät kovaan voittoon kotikentällään, kun Utes voitti ensimmäistä kertaa miltei kymmeneen vuoteen Big Ten -konferenssin joukkueen. Utah selviytyi niukkaan 69-73 (33-39) -voittoon valmentajalegenda Rick Pitinon Minnesotasta.

Jantunen pelasi vielä voittamattoman Utahin vaihtopenkin korkeimmat minuutit viihtyen parketilla 20 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Jantunen tilastoi kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä peliminuuttiensa aikana.

Myös Olivier Nkamhoua ja Tennessee jatkavat voittokulkuaan, kun tällä kertaa Vols voitti James Naishmith Classic -ottelussa Torontossa Washingtonin 62-75 (28-40). Käytännössä kuuden pelaajan rotaatiolla pelanneessa Volsissa Nkamhoua nappasi kuudennen pelaajan roolin, jossa hän väänsi kolme pistettä, yhden riiston ja kaksi torjuntaa 16 minuutissa.

Andre Gustavson ja Richmond juhlivat kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun Spiders ratkaisi 62-90 (18-55) -voiton jo ennen puoliaikaa Cal State-Northridgestä. Gustavson kokosi neljä pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston 18 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Remu Raitanen ja San Francisco jatkaa tappiottomana neljän pelin jälkeen, kun Dons kellisti Southern Illinoisin 76-60 (38-31). Raitanen sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän heitti kolme pistettä ja kahmi kolme levypalloa.

Valtosen Arizona Statelle selkeä voitto, Jaakkola 13 pistettä

Elias Valtonen ja Arizona State pieksivät viikonlopun omassa ottelussaan Riderin selkeästi 55-92 (24-43). Valtonen toi vaihtopenkiltä kuusi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa pelaamassaan 19 minuutissa.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly ehtivät pelata kaksi ottelua viikonlopun aikana. Perjantai-illan ottelussa Cal Poly voitti vahvalla toisella puoliajalla Simpson Universityn 45-89 (26-36). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 23 minuuttia vääntäen 8 pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Sunnuntain ottelussa Cal Poly kohtaloksi koitui Saint Mary’s, joka vei voiton nimiinsä 48-79 (21-46). Jaakkola oli joukkueensa pistekärki tehtaillen 13 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön 25 minuutissa.

Tomas Murphy ja Northeastern hävisivät toisen peräkkäisen ottelunsa, kun Old Dominion oli parempi loppulukemin 76-69 (39-33). Murphy jatkoi aloitusviisikossa keräten tilastosarakkeeseensa 8 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja yhden torjunnan.

Ville Tahvanainen jäi pienillä minuuteille, kun hänen yliopistonsa Bradley voitti puolustuksen kautta UIC:n 56-65 (33-25). Tahvanainen heitti kaksi pistettä kuudessa peliminuutissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!