Helsinki Seagulls maksoi kalavelkojaan Kouvoille suurinumeroisella kotivoitolla. BC Nokia puolestaan otti neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi kotonaan Lahti Basketballin.

Kouvot oli ennen keskiviikkoa toinen niistä joukkueista, jotka ovat aiheuttaneet Seagullsille tappion tällä kaudella. Ottelun alku muistutti paljon joukkueiden ensimmäistä kohtaamista, kun Kouvot osui kaaren takaa tarkasti ja hivuttautui parhaimmillaan seitsemän pisteen karkumatkalle.

Kotijoukkue Seagulls sai pelinsä kuosiin avauspuoliajalla ja pääsi vetämään taukohappea 12 (46-34) pisteen johdossa. Kouvot yritti roikkua mukana vielä kolmannen neljänneksen, mutta päätöskymppi meni kotijoukkueelle 30-8 ja pisteet jäivät Helsinkiin selvällä 98-63-kotivoitolla.

– Me olimme valmistauduttu tähän peliin hyvin. Alussa oli vähän passiivista, mutta sen jälkeen erinomaista tekemistä koko joukkueelta, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso avasi voittoa Koripalloliiton tiedotteessa.

Seagulls onnistui laajalla rintamalla; peräti kuusi pelaajaa heitti kaksinumeroiset pisteet ja 11 pelaajaa pääsi pisteille ottelussa. Helsinkiläisten Richard Williams heitti 14 pistettä ja tarjoili 12 koriin johtanutta syöttöä. Kouvojen pisteykkönen oli 15 pinnaa nakuttanut Silas Melson.

Seagulls nousi voitollaan sarjataulukon kärkeen ohi ottelun vähemmän pelanneen Vilppaan. Neljän ottelun tappioputkessa matkaava Kouvot on sarjataulukossa kuudentena.

BC Nokian tappioton kuukausi sai jatkoa

Alkukaudella kotiyleisönsä edessä yskähdellyt nokialaisjoukkue otti toisen kotivoiton putkeen, kun sarjanousija Lahti Basketball kaatui BC Nokian käsittelyssä 94-81 (48-38).

Kotijoukkue karkasi taukojohtoon Teemu Sulosen (17) heittäessä 14 pistettä avauspuolikkaalla. Lahtelaiset nousivat vielä kolmannen neljänneksen puolessa välissä viiden pisteen päähän, mutta sitä lähemmäs kotijoukkue ei vieraita päästänyt.

– Meillä oli paljon aikaa valmistautua ja olemme keskittyneet puolustukseen. Meillä oli muutama heikompi hetki, mutta reagoimme lopulta hyvin toisella puoliajalla ja nappasimme voiton, nokialaisten Tyler Flack avasi.

– Olin vähän huolissani näin pitkän tauon jälkeen. Jollain osa-alueilla emme olleet hyviä, mutta pelaamme kovaa ja treenimme ovat olleet erinomaisia. Toisella puoliajalla päästimme heidät takaisin peliin, mutta hoidimme lopulta homman kotiin, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

BC Nokian paras pistemies oli 22 pinnaa viimeistellyt Stacy Davis. Niko Mattila ja Tyler Flack heittivät 16 pistettä mieheen. Lahden valopilkkuna oli 33 pinnaa sekä läheltä että kaukaa heittänyt Courtney Stockard.

Voiton myötä Nokia nousi tasapisteisiin neljäntenä olevan, yhden ottelun enemmän pelanneen Pyrinnön kanssa. Lahti Basketball löytyy sarjantaulukon sijalta kymmenen.