Naisten NCAA:ssa rikottiin piste-ennätyksiä urakalla, kun Grand Canyonin Venla Varis pussitti uransa korkeimmat 24 pistettä ja Florida Atlanticin tulokas Lotta Vehka-aho takoi taululle 21 pisteen saaliin.

Grand Canyonin Venla Varis oli käsittämättömässä heittovireessä upottaessaan 24 pistettä ottelussa Montanaa vastaan. Loistavasta heittotaidostaan tunnettu Varis keräsi suurimman osan pistepotistaan kolmoskaaren takaa, josta hän osui peräti kuudesti, ja kohensi samalla NCAA-uransa piste-ennätystä. 29 peliminuuttia ansainnut takamies tilastoi pisteiden ohella kaksi levypalloa. Variksen esitys ei riittänyt kantamaan Grand Canyonia voittoon, vaan Montana piti pisteet kotonaan loppunumeroin 67-72 (31-42).

Vehka-aho liekeissä viikon toisessa kohtaamisessa

Lotta Vehka-ahon ja Florida Atlanticin tiukka kolmen ottelun viikko alkoi mukavalla murskavoitolla Sienasta. Florida Atlantic nujersi kotiavauksessaan vieraansa lukemin 39-83 (17-54) ja Vehka-aho tykitti taululle 10 pistettä. Takamies ehti 26 minuutissa urakoida myös kuuden levypallon, viiden syötön sekä yhden riiston verran.

Toisessa ottelussaan Florida Atlantic jatkoi voittokulkuaan kaatamalla Little Rockin numeroin 72-79 (30-40) ja Vehka-aho syttyi liekkeihin urakoidessaan lähes täydet minuutit. Tulokas jatkoi upeasti alkanutta kauttaan tehtailemalla huimat 21 pistettä, joista kolme syntyi kolmen pisteen kaarelta, ja keräsi lisäksi neljä levypalloa, kolme riistoa sekä kaksi syöttöpistettä.

Florida Atlantic kohtaa sunnuntaina viikon kolmannessa koitoksessaan Western Michiganin.

Lahtinen ja Korpinen jatkavat vakuuttavia otteitaan

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech tylyttivät Georgia Statea kotonaan lukemin 28-69 (11-34). Vahvasti kautensa aloittanut kotijoukkue venytti samalla voittoputkensa neljään. Lahtinen käytti 27 peliminuuttiaan pussittaen viisi pistettä, kahmien seitsemän levypalloa sekä tarjoillen kaksi syöttöä.

Marika Korpisen George Mason sai vieraakseen vielä viime kaudella Elina Koskimiehen tähdittämän Americanin. George Mason karkasi tasaisena käynnistyneen ottelun toisella puoliskolla johtoon ja nappasi voiton luvuin 55-73 (29-30).

Korpinen jatkoi aloitusviisikossa ja oli joukkueensa tärkeimpiä lenkkejä pelaten 36 minuuttia, joiden aikana hän pussitti seitsemän pistettä, napsi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä.

Rokkanen ja Kahelin haasteiden edessä

Sara Rokkasen Toledo oli kovan haasteen edessä matkatessaan viime kauden NCAA-finalistin Notre Damen vieraaksi. Toledo vastasi haasteeseen erinomaisesti ja pysyikin pitkään johtoasemassa, mutta lopulta kotijoukkue vääntäytyi muutamalla pisteellä ohi ja otti voiton numeroin 51-54 (33-26). Rokkanen jäi 22 minuutissa pisteittä, mutta kirjautti tilastoihinsa neljä puolustuslevypalloa sekä yhden koriin johtaneen syötön.

Anna Kahelinin yliopistojoukkue Maine ylsi kauden neljännessä kamppailussaan vain 34 pisteeseen kovatasoisen North Carolina Staten hallitessa ottelua ja rynniessä kotonaan 34-62 (10-31) -voittoon. Kahelin oli viidellä pisteellä joukkueensa kolmanneksi tehokkain korintekijä. Suomalaistulokas koristeli tilastojaan lisäksi kahdella levypallolla ja yhdellä torjunnalla 24 peliminuutin aikana.

Tappioputkille jatkoa

Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin Hofstra jäi loppukiristään huolimatta Cleveland Staten jalkoihin ja joutui taipumaan kolmanteen peräkkäiseen tappioonsa lukemin 61-51 (34-22). Viisikkopelaaja Kalin urakoi 27 peliminuutissa kuusi pistettä ja saman verran levypalloja sekä tarjoili lisäksi yhden syötön. Karsten puolestaan starttasi penkiltä ja kokosi joukkueelleen 19 minuutissa kolme pistettä ja yhden levypallon.

Nenna Lindström ja Liberty kärsivät jo kauden neljännen takaiskunsa, kun UNCG vei voiton numeroin 53-58 (27-27). Lindström pääsi irti 14 minuutiksi, laittoi kaksi pistettä sisään vapaaheittoviivalta ja tilastoi lisäksi kaksi syöttöpistettä sekä yhden levypallon.

Villanova osoittautui kotikentällään liian kovaksi palaksi Sini Mäkelän Manhattanille ja kotijoukkue päihitti vieraat lukemin 51-63 (16-23). Mäkelä kirjautti kolmessa peliminuutissa nimiinsä yhden puolustuspään levypallon.