Katajan urakka eurokentillä päättyi komeaan voittoon – ”Europelit olivat nousujohteinen kokemus”

Joensuun Kataja Basket päätti lohkovaiheen FIBA Europe Cupissa hienoon kotivoittoon unkarilaisesta BC Körmendistä lukemin 95–91 (49–40).

Voitosta huolimatta Katajan tie tämän kauden kansainvälisissä otteluissa päättyi keskiviikkoon. Joensuulaisjoukkue voitti lohkovaiheessa kuudesta ottelustaan kaksi.

– Sanotaan, että europelit olivat siinä mielessä nousujohteinen kokemus, että ensimmäisessä ottelussa Puolassa Legia Varsovaa vastaan jäimme ihan junan alle. Näytti, ettei meillä ole valmiutta pelata näin fyysisiä ja aggressiivisia otteluita, päävalmentaja Juha Sten muisteli Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Siitä on tultu pitkä matka. Oikeastaan viisi seuraavaa peliä on ollut meiltä hyviä. Yhdestä voitosta jatkopaikka nyt jäi kiinni. Esimerkiksi Körmend oli ihan kaadettavissa vieraissa. Kolme ensimmäistä peliä oli vieraissa, se oli osaltaan vähän hankala aloitus. Joka tapauksessa olemme parantaneet koko ajan.

BC Körmend kaatui Joensuussa Katajan tasapainoisen esityksen myötä. Vaikka peräti neljä (Fiifi Aidoo, Aapeli Alanen, Matias Ojala ja Joni Herrala) kotimaista avainpelaajaa oli Katajalta sivussa, löytyi parketille riittävästi ratkaisuvoimaa.

Paras pistetehtailija Katajalla oli jälleen Omar Calhoun (25/5/5 syöttöä). Suurimmat onnistujat olivat kuitenkin nuoret Valtteri Leppänen (14/1) ja Valtteri Mervola (5/0/5s). Säynätsalon Riennon kasvatti Leppänen, 22, upotti neljä kylmähermoista kolmosta. Vasta 17-vuotias Kataja-kasvatti Mervola puolestaan säväytti itsevarmana pelintekijänä.

– Olihan se hieno nähdä Valtterit tuossa ympäristössä. Mervola oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla aivan loistava. Leppänen taas pääsee koko ajan enemmän sinuiksi tämän temmon kanssa, Sten kehui nuorta kaksikkoaan.

Vaikka jatkopaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta, Sten on tyytyväinen kansainvälisten otteluiden antiin.

– Nämä ottelut ovat joukkueelle ja seuralle hyvää kokemusta. Nyt vain pitää siirtää nämä kokemukset Korisliigaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.