Vilppaan läpimurtopelaaja pitää jalat maassa – ”Mahdollisuuksia siirtyä parempiin sarjoihin on olemassa”

Vilppaan Henri Kantonen on tehnyt tasaista nousua kohti Korisliigan parhaimpien kotimaisten pelaajien joukkoa. Kantosen läpimurto Korisliigan eliittiin nostaa pintaan myös kysymyksen ammattilaisuudesta ulkomailla.

Topias Palmi ja Ilari Seppälä siirtyivät 2018-19 kauden jälkeen ammattilaisiksi, Palmi Italiaan ja Seppälä Ranskaan, osoittaen että Korisliiga on varsin käypä ponnahduslauta kehittyville pelaajille.

Kantonen ei vielä tahdo mennä asioiden edelle.

– Tietenkin ajattelen, että jos pystyn olemaan avainpelaajien joukossa Korisliigan mestarissa tai mestarisuosikissa, mahdollisuuksia siirtyä parempiin sarjoihin on olemassa. En kuitenkaan anna sen vaivata päätäni nyt. Fokukseni on täydellisesti siinä, miten olisimme mahdollisimman hyviä kauden lopussa, Kantonen toteaa Koripalloliiton kotisivujen haastattelussa.

Samalla tavalla hillitysti Kantonen suhtautuu myös väkisinkin esille nousevaan kysymykseen Susijengin edustamisesta helmikuun 2020 EM-karsintaikkunassa. Erityisesti, koska Kantonen debytoi miesten maajoukkuetasolla jo syyskesän 2018 valmistavissa maaotteluissa.

– Susijengi-debyytti tuli omiin papereihini verraten jopa yllättävän aikaisin ja tuntui hämmentävältä päästä esimerkiksi puolustamaan Petteri Koposta, jota olen pitänyt omana pelillisenä esikuvanani niin kauan kuin olen korista pelannut, Kantonen kertoo.

– Takamiehen paikoilla Susijengin kilpailutilanne on kova, joten sinne nouseminen on aina iso juttu. Keskityn nyt kuitenkin tähän päivään ja ehkä korkeintaan ihan ensi viikkoon ja yritän kasvaa päivä päivältä paremmaksi pelaajaksi. Ja jos helmikuussa kutsu tulee, sitten otetaan haaste vastaan.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.