Naisten Suomen Cupin puolivälieräparit selvillä

Naisten Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen valintatilaisuudessa Helsingissä. Runkosarjan ykkönen Kouvottaret valitsi HBA:n vastustajakseen.

Naisten Suomen Cupin puolivälieräparit:
Kouvottaret-HBA
Peli-Karhut- ToPo
Forssan Alku – Tapiolan Honka
EBT – BC Nokia

Kaikki kymmenen ensimmäistä otteluaan naisten Korisliigassa voittanut Kouvottaret valitsi Suomen Cup -vastustajakseen HBA:n. Keskiviikkona toisensa kohdanneet joukkueet kohtaavat joulukuussa cup-kilpailussa.

– Eilen meillä oli hyvä peli keskenään. Kilpailullisesti olemme kaksi kertaa tällä kaudella kaataneet HBA:n, joten valinta oli looginen. HBA:n aktiivinen ja aggressiivinen puolustus laittaa meidän joukkueemme testiin, seuran toiminnanjohtaja Jari Hautala kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kouvottaret on kurittanut meitä suurinumeroisesti tällä kaudella. Perus periaatteistamme emme tule luopumaan, mutta meidän pitää kyllä viilauksia tehdä, että saadaan hyvä peli aikaiseksi, HBA:n Pekka Salminen avasi taustoja.

Runkosarjan kakkonen Peli-Karhut valitsi rankingin kuudentena olleen ToPon.

– ToPo on tällä kaudella ollut pirteä, nuorekas ja vauhdikas joukkue. Viime kerralla meillä oli Munkassa kiihkeää ja toivottavasti jatketaan siitä cupin puolella. Tavoitteena on voittaa koko kilpailu ja sillä perusteella tämäkin valinta on tehty, päävalmentaja Roope Mäkelä taustoitti.

– Kahden edellisvuoden mestari on meille kova haaste ja se haaste otetaan vastaan ja lähdetään tappelemaan voitosta, kommentoi ToPon toiminnanjohtaja Jomi Suhonen.

Forssan Alku kohtaa Tapiolan Hongan, EBT hakee revanssia Catzista

Forssalaisseura valitsi kahdella jäljellä olleesta vaihtoehdosta Hongan. Joukkueet ovat Korisliiga-kaudella kohdanneet kertaalleen, jolloin FoA oli vahvempi kotikentällään.

– Saamme Honkaa vastaan hyvät match upit, Laura Saarinen avasi valmennuksen välittämää viestiä.

– Alku on sarjan isoin joukkue ja me olemme pienin. Tämä on meille hieno kehittymisen paikka meidän nuorille pelaajille. Forssalaiset voivat hävitä meitä vastaan 10 000 euron pääpalkinnon ja me voimme saada hyvää kokemusta lisää, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu virnisti.

EBT ja Catz kohtasivat toisensa viime keväänä puolivälieräsarjassa, jonka lappeenrantalaiset veivät 3-1. Tämän vuoden runkosarjassa joukkueet ovat kohdanneet kerran, Catz oli niukasti parempi kotikentällään. EBT lähtee hakemaan revanssia viime vuodelta.

– Tämä on erittäin hieno mahdollisuus meille. Viime vuonna valtakunnan media piti meitä ennakkosuosikkina, mutta silti tiputtiin. Nyt taas päästään harjoittelemaan ennakkosuosikkina pelaamista, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kommentoi.

– EBT on loistava irtopallojoukkue, joka puolustaa sitkeästi. Joudumme vieraskentälle, joka vaikeuttaa jatkoonpääsyämme, Catzin leiristä välitettiin päävalmentaja Mika Haakanan ajatuksia.

Aikataulu:
– Puolivälierät pelataan keskiviikkona 11.12.2019 klo 18:30.
– Välierät pelataan keskiviikkona 8.1.2020 klo 18:30. Tilaisuudessa arvottiin välierävaihteen kotiedut. Kouvottaret-HBA-parin voittaja kohtaa kotikentällä voittajan parista EBT-Catz. Kaavion toisella puolella Peli-Karhut-ToPo-voittaja kohtaa kotikentällään Forssan Alku-Honka-ottelun voittajan
– Finaali pelataan sunnuntaina 26.1.2020 klo 19:00 Suomen Cupin rankingissa 23.11. paremmin sijoittuneen kotikentällä. YLE TV2 televisioi finaalin.

Naisten Suomen Cup 2019-20 pähkinänkuoressa

Naisten Suomen Cupin osallistumisoikeuden saivat ne Korisliigan seurat, jotka olivat 23.11. pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Naisten Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1.–8.

Naisten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen (10 000) euron ja hävinnyt kolmen tuhannen (3 000) euron rahapalkinnon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.