Vimpelin amerikkalaispelaaja hurjana naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

Vimpelin Veto saapui Mäkelänrinteen palloiluhalliin Naisten Korisliigan torstai-illan ainoassa ottelussa ja poistui sieltä 58­–91-voiton kanssa. Ilman johtotähteään Awak Kuieria pelannut HBA-Märsky teki parhaansa mutta alkoi jo toisella jaksolla jäädä pisteissä pahasti jälkeen, ja loppua kohti ero vain jatkoi kasvamistaan.

– Tänään emme toteuttaneet ollenkaan pelisuunnitelmaamme.  Kun heittoprosentit olivat todella huonoja eikä hyökkäyspäässä tullut onnistumisia, syntyi pieni uskon puute ja se alkoi se näkyä epävarmuutena suorituksissa, kommentoi HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

ttelun sankariksi Vedon riveistä nousi Amy Griffin, joka tilastoi Naisten Korisliigan koko historian neljänneksi korkeimman teholukeman, 58. Voimassa oleva ennätys, 67, kuuluu Oberon Pittersonille ja on peräisin vuodelta 1996.

Griffinin suoritukseen kuului peräti 43 pistettä, 15 levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä – joukkueen korkeimmat tulokset kaikissa kolmessa kategoriassa.

– Kuierin puuttuessa HBA:n kokoonpanosta hyödynsimme Amy Griffinin pituusetua hyökkäyksessä, ja se tuotti tulosta. Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta kun saimme puolustustamme tiivistettyä, alkoi eroa syntyä, kertoi Vedon päävalmentaja Jarkko Havu.

Lähde: Koripalloliiton tiedote