Nuori lupaus yllätti naisten Korisliigassa – ”Oli pieni jännitys ilmassa”

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat lauantaina Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

Kouvottaret vahvisti Naisten Korisliigan johtoasemaansa Forssan Alun vieraana voittamalla ottelunsa 87–95. Kouvottarilla on tällä hetkellä sarjassa 12 voittoa ja ainoastaan yksi tappio. Forssan Alku puolestaan pitää neljättä sijaa myöskin vakuuttavalla 9–4-tilastollaan.

41 vuoden iällä ja yli 20 vuoden kokemuksella pelaava Forssan Alun sentteri Taru Tuukkanen antoi kentällä parastaan. Vaikka tiukka ja tasaväkinen ottelu lopulta päättyikin Alun tappioon, Tuukkanen sai ahkeroitua 31 pisteen ja 11 levypallon suorituksen.

Kouvottaret koki voitostaan huolimatta myös huolestuttavan hetken, kun sentteri Claire Lamunu poistui loukkaantumisen takia ottelun alkupuolella kentältä. Tuukkasta vastaan kamppailemaan penkiltä joutunut Henriikka Vähäuski nousi kuitenkin nopeasti tilanteen tasalle ja kantoi kortensa kekoon. Vähäuski paikkasi Lamunun jättämää aukkoa onnistuneesti 15 pisteellä ja 14 levypallolla.

– Oli pieni jännitys ilmassa, kun joutui niin isoon paikkaan. Claire on iso osa peliämme, ja ottelu oli fyysinen, kommentoi Vähäuski Koripalloliiton tiedotteessa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen ei ottelun jälkeen vielä kyennyt kommentoimaan tarkemmin, kuinka paha loukkaantuminen oli kyseessä, mutta ylisti joukkueensa suoritusta tilanteesta huolimatta.

– Täytyy sanoa, että olen älyttömän ylpeä tästä joukkueesta. Jokainen pelaaja laittoi itsensä täysin likoon. Ja olen ylpeä siitä, kun näin oleellinen osa peliämme loukkaantuu varhaisessa vaiheessa ja silti vain 17-vuotias pelaaja pystyy kamppailemaan Taru Tuukkasta vastaan erittäin hienosti näin fyysisessä ottelussa, Hartonen totesi.

Sarjajumbo Hyvinkään Ponteva puolestaan otti 13. tappionsa tällä kaudella. Joukkue jatkaa yhä nollan voiton tilanteessa hävittyään kotonaan Catz Lappeenrannalle 73–86. Vaikka puoliajalle mentiin tasaisessa 40–41-tilanteessa, loppua kohden ero repesi roimasti.

Pelin parhaat korisaldot nakuttivat HyPon Titta-Riina Lepistö ja Catzin Tuulia Timo. Kummallekin kertyi pisteitä 23.

– Kolmannessa jaksossa tämä peli ratkaistiin. Osuimme hyvin kolmen pisteen kaaren takaa, ja menetyksiäkin oli ainoastaan kahdeksan, kommentoi Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

Illan kolmas ottelu oli pääkaupunkiseudun derby, joka pelattiin Tapiolan Hongan ja Torpan Poikien välillä. Kotijoukkue Honka vei tällä kertaa pisteet nimiinsä tuloksella 73–71.

Voittajan riveissä vaikuttavaa työtä tekivät muiden muassa Chelsea Waters 17 pisteellä ja peräti 20 levypallolla sekä Haiden Palmer 26 pisteellä. Häviäjien puolella illan tähti oli jälleen Alex Louin, jolle kertyi saldoksi 21 pistettä ja 13 levypalloa.

– Puolustuspään taistelu piti meidät toisella puoliajalla mukana pelissä, vaikka korien tekeminen olikin vaikeaa tänään, kommentoi Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

Lähde: Koripalloliiton tiedote