Kataja toistamiseen Kouvoja parempi – “Loukkaantumiset hieman sekoittaneet pakkaa”

Joensuun Kataja Basket voitti lyhyeen aikaan toistamiseen Kouvolan Kouvot, tällä kertaa Joensuussa lukemin 95–86 (42–37). Edellisen kerran joukkueet kohtasivat maanantaina, jolloin Kataja oli täpärästi vahvempi Kouvolassa.

Kuuden ottelun vierasottelurupeaman jälkeen kotiinsa palannut Kataja katkaisi Kouvot-voitolla samalla kolmen kotitappion putkensa. Kouvoille tappio taas oli kaikkiaan kolmas peräkkäinen sekä viides putkeen vieraskentillä.

Joensuulaisjoukkueelle iloa tuottivat myös Aapeli Alasen (3/6) ja Matias Ojalan (3/0) paluut pelaavaan kokoonpanoon. Alasen edellinen ottelu Korisliigassa oli lokakuulta.

– Mukava päästä taas pelaamaan. Ihan tarpeeksi on tullut koripalloa nyt katsottua sivusta. Vähän hakemistahan totta kai pelaaminen vielä on. Pitää vain pikkuhiljaa yrittää päästä rytmiin mukaan, Alanen kuvaili Elisa Viihteen haastattelussa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Ottelun toista neljännestä lukuun ottamatta Kataja oli joukkueista hallitseva osapuoli. Myös kolmannen ja neljännen jakson taitteessa Kouvoilla oli vahva hetkensä, mutta Kataja sai aikalisällä ryhdistettyä pelaamistaan riittävästi.

– On selvää, että meillä on loukkaantumiset hieman sekoittaneet pakkaa. Todella iloinen, että nyt alamme saamaan joukkuetta kasaan. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, että ensi viikolla on edessä vain yksi ottelu. Pääsemme nyt harjoittelemaankin enemmän ja palautumaan raskaasta syksystä, Katajan päävalmentaja Juha Sten sanoi.

Katajan hahmo oli pelintekijä Jarred Ogungbemi-Jackson (34/3/8s).

– Halusin olla aggressiivinen heti alusta asti. Olemme pelanneet viime aikoina paljon vieraissa. Tuntuu, että edellisestä kotiottelusta on ainakin kuukausi. Halusimme palata kotiparketille hyvällä esityksellä, Ogungbemi-Jackson linjasi.

Myös Brandon Walters (19/9) ja Earvin Morris (16/3/3s) olivat Katajasta vahvoja. Ilman Teemu Knihtistä Joensuuhun reissaneelta Kouvoilta Derrick Barden (18/8/7s) ja Silas Melson (19/5/4s) vastasivat komeimmista tilastoriveistä.

Katajan joulukuun ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina Lahdessa. Kouvoilla on edessään perjantaina Kotkassa Kymenlaakson paikallisottelu.

Lähde: Koripalloliiton tiedote