Sofia Pelanderilla oli loukkaantumisten takia kolmen vuoden tauko maajoukkueen EM-karsintaotteluista. Marraskuussa hän palasi kuitenkin jälleen Susiladiesin mukaan johdattaen joukkueen Portugalia ja Belgiaa vastaan.

– Oli kiva olla maajoukkueen kanssa taas pitkästä aikaa. Maajoukkueessa pelaaminen on aina kunniatehtävä. Portugali-peli oli meiltä iso pettymys ja olimme siinä ihan pihalla. Oli ikävä, että se peli meni niin. Belgiaa vastaan sitten meillä oli ihana kotiyleisö ja hyvä meininki. Siinä ottelussa taistelimme hyvin ja sisukkaasti, vaikka hävisimmekin. Toivottavasti vuoden päästä saadaan sitten tulostakin, Pelander toteaa Koripalloliiton kotisivuilla.

Belgia tarjosi Susiladiesille todellisen tason mittauksen, kun vastassa oli maailman parhaisiin pelaajiin lukeutuva Emma Meesseman. Pelander piti Belgia-ottelua opettavaisena.

– Se näyttää helpolta, kun pelaaja osaa tehdä asiat hyvin. Siinä oli iso ero joukkueilla ja yksilöillä, mutta oli silti siistiä pelata heitä vastaan. Sen huomasi, että he pelasivat ihan samanlaista korista kuin mekin. Awak [Kuier] sai Meessemania vastaan korin ja and onen ja oli siistiä nähdä, että samalla tavalla ne maailman huiputkin tekevät virheitä.

Pelander toimi myös Susiladiesin kapteenina marraskuun EM-karsintaotteluissa.

– Se oli todella suuri kunnia ja menin ihan sanattomaksi, kun Pekka [Salminen] kertoi siitä. Yritin vain suoriutua parhaani mukaan ja tsempata joukkuetta. En tiedä onnistuinko siinä ja saanko jatkossakin samanlaisen mahdollisuuden, Pelander naureskelee.

Ruotsin liiga vetäytyi tauolle ennen joulua ja pelit jatkuvat A3:n osalta 15.1. Tauon Pelander viettää kotikonnuilla Salossa rentoutuen.

– Joulun aika menee kotona Salossa perheen kanssa rauhassa. Palaan Ruotsiin 2.1. ja on kiva, että ehtii vähän rentoutua ja rauhoittua, vaikka treeniohjelma onkin mukana.