Susijengin takamies odottaa läpimurtoa – ”Ruuti on ollut vähän märkää”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Palmi otti heti paikkansa pelaavassa rotaatiossa, mutta poissaolot avasivat tamperelaiselle mahdollisuuden näyttää kyntensä. Alkukaudesta peliaikaa tuli lähinnä 10 minuutin molemmin puolin, mutta viime aikoina Palmin minuutit ovat kasvaneet 20 minuutin tuntumaan ottelua kohden.

– Kaikki on mennyt ihan hyvin. Olen nauttinut olostani täällä, mutta joukkueen peli on ollut hieman aaltoilevaa. On saattanut tulla muutama tappio ja sen jälkeen sitten taas muutama voitto. Kuukausi takaperin oli rankka vaihe, kun meillä oli pienoinen loukkaantumissuma kolmen pelaajan ollessa poissa, mutta toisaalta se oli itselleni onni, että sain enemmän minuutteja ja pääsin myös aloitusviisikkoon. Alkukaudesta, kun oli täysi rotaatio, niin minuutteja tuli vähän vähemmän, Palmi analysoi alkukauttaan Koripalloliiton kotisivujen haastattelussa.

Koko kauden osalta hänen minuuttikeskiarvonsa on hieman alle 13 minuuttia.

– Sellaista minuuttimäärää vähän arvelin ennen kauden alkua. Alkukaudella minuutit olivat vähän pienempiä ja silloin piti henkisesti muuttaa ajattelua siihen suuntaan, että vedän se kaksi vaihtoa eli noin 10 minuuttia pelissä. Ennen kauden alkua asennoiduin sellaiseen 10-15 minuutin peliaikaan ja viime aikoina se on ollut lähellä siellä 20 minuuttiakin.

Omiin esityksiinsä Palmi on ollut suhteellisen tyytyväinen.

– Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin. Ruuti on ollut vähän märkää eikä sellaista ilotulitusta ole vielä tullut, mutta olen pistänyt paljon palloa ilmaan ja tässä on odoteltu sitä ensimmäistä kunnon onnistumista. Se tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta onhan se tietenkin helpompaa, jos saa pelata enemmän, 3,9 pisteen keskiarvolla tällä kaudella suorittanut Palmi miettii.

Palmi tunnetaan pelkäämättömänä pelaajana, joka ei kaihda koviakaan ratkaisuja. Röyhkeät haastot ja ajot korille olivat hänen tavaramerkkejään Suomessa, mutta Italiassa hän on joutunut sopeutumaan hieman uudelleen.

– Olen vähän muuttanut pelitapaa ja kaukoheitot lähtevät herkemmin. Se ei ole ihan ominta peliäni, mutta valmentaja haluaa, että käytän helpot heittopaikat.

– Iso kehityskohde on se, että pitää päästä lähemmäs koria useammin. Suurin ongelma on ollut, että täällä on isompia kavereita vastassa kuin mihin on tottunut. Se on tuottanut vähän vaikeuksia ja kiirettä, mutta toisaalta avannut myös mahdollisuuksia. Isommat puolustajat eivät välttämättä ole yhtä nopeita. Isommat pelaajat merkitsevät myös sitä, ettei sinne korille ole niin helppo mennä. Täytyy tehdä itsestään vähän isompi. Pituutta on tässä iässä enää vaikea saada, mutta kroppaa sekä voimaa vähän lisää.

– Puolustuksessa on ollut vähän sama juttu kuin hyökkäyksessä. Kaarella olen pärjännyt hyvin, mutta jos vastassa on ollut kolmosen pelaaja, niin he ovat tykänneet viedä minua korin alle. Ei ole kiva, jos kolme vuotta joutuu olemaan korin alla työnnettävänä, vaan minun pitää pystyä olemaan vahvempi puolustaakseni myös kolmosen paikan pelaajia. Ihan kohtuullisesti olen kuitenkin mielestäni pärjännyt.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.