Miesten Suomen Cupin ensimmäinen finalistit selvillä

Korisliigan sarjakärki Helsinki Seagulls voitti Suomen Cupin välierän BC Nokiaa vastaan 75–87. Seagulls on jo varmistanut kotiedun finaaliin.

Korisliigassakin kärkisijaa pitävä Helsinki Seagulls osoitti olevansa vedossa myös Suomen Cupissa. Seagullsin ja BC Nokian välinen välieräottelu päättyi helsinkiläisten voittoon luvuin 75–87.

Nokian Demarcus Holland laittoi parhaansa mukaan kampoihin upottamalla 16 pistettä, ja esimerkillisen tarkkaa työtä teki joukkuetoveri Teemu Sulonen, joka keräsi 15 pistettä osumalla puolet kuudesta kaukoheitostaan sekä kahden pisteen yritykset ja vapaaheitot sataprosenttisesti.

Seagullsilla parketin pistehai oli Elijah Stewart, joka keräsi 21 pistettä, mutta korkeimman +/–-jäljen, 24, otteluun jätti vain 16 minuuttia pelannut Shawn Huff. Huffille kertyi tuossa ajassa 11 pistettä ja kuusi levypalloa.

Tasaisen varma ottelusuoritus nähtiin myös sentteri Tuukka Kotilta, joka tilastoi yhdeksän pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Nokian aggressiivisuus sai meidät hetkeksi vähän kantapäillemme, mutta sitten saimme taas palloon liikettä ja omaa intensiteettiä korkeammalle. Pojat heittävät aika iloisesti palloa koriin, kommentoi Kotti Koripalloliiton sivuilla.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso oli osin jopa yllättynyt joukkueensa hyvästä puolustuspään pelaamisesta.

– Olemme keskittyneet tuomaan uusia juttuja hyökkäyspäähän muutaman viime päivän ajan, emmekä ole hirveästi keskittyneet puolustukseen. Mutta tämä on kokenut jengi, joten puolustaminen toimi yllättävänkin hyvin, Laakso totesi.

Suomen Cupin finaali pelataan Helsinki Seagullsin kotikentällä 25. tammikuuta 2020. Vastustaja selviää lauantaina Tampereen Pyrinnön ja Salon Vilppaan välisessä välieräottelussa. Finaalin televisioi Yle.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.