Lauri Markkanen itsekriittisenä – ”Minun täytyy olla itsekkäämpi”

© Kuva: Getty Images

Chicago Bulls hävisi viime yönä Philadelphia 76ersille. Lauri Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä, mutta tietää pystyvänsä parempaan.

Tästä kaudesta odotettiin Markkasen läpimurtokautta NBA:n todelliseen eliittiin, mutta jyväskyläläisellä on ollut tällä kaudella omat vaikeutensa. Yksi huomio on, että Markkanen on ottanut huomattavasti vähemmän heittoja kuin kahdella aiemmalla kaudellaan. Viime yönä Markkanen heitti ainoastaan yhdeksän heittoa, joista viisi upposi sisään.

– Voisin varmaan hyökätä korille hieman useammin ja olla aggressiivisempi ja luonnollisesti yrittää löytää paikkani. Mutta mielestäni minulla ei ollut montaakaan paikkaa lähteä hyökkäämään, joten yritin pelata systeemiä ja löytää vapaa mies, Markkanen mietti NBC:n mukaan.

– Minun täytyy todennäköisesti olla itsekkäämpi. Luonnollisesti minun täytyy saada pallo ja päästä niille paikoille, joista voin heittää. Olen ensisijaisesti joukkuepelaaja, joten teen mitä tahansa mitä meidän pitää tehdä. Luonnollisesti iso osa sitä on, että minun pitää pystyä pelaamaan tasollani, Markkanen jatkoi.

Markkanen on myös tällä kaudella saanut vähemmän peliminuutteja kuin kahdella edelliskaudellaan. Sillä on myös oma osansa vähille heitoille.

– Minulla oli pari paikkaa toisella puoliajalla joista olisin voinut heittää, mutta ne olivat kaukaa kolmen pisteen rajan takaa enkä ollut koskenut palloon viiteen minuuttiin. En halunnut heittää siinä vaiheessa. Se oli aika vartioitu, joten liikutin palloa.

Yhdeksän pelitilanneheittoja ja alle 30 minuuttia peliaikaa ei ole se, mitä jälleenrakennusprojektin johtotähdeltä odotetaan.

– Meidän täytyy saada hänet vauhtiin useammin. Osa siitä on hänen vikaa, osa minun, päävalmentaja Jim Boylen totesi.

Täksi kaudeksi Chicago muutti hyökkäyspeliään eikä Markkanen ole vielä löytänyt siitä paikkaansa. Hyökkäyskuviot ajetaan pääasiassa Zach LaVinen kautta ja Markkasen rooliksi on liian usein jäänyt pelkästään screenien tekeminen tai kolmen pisteen rajan takana pallon odottelu.

– Minulla on ollut hyvät hetkeni. Mielestäni olen löytänyt rytmini takaisin heittooni. Luonnollisesti minun pitää olla aggressiivisempi. Tämä on erilainen systeemi mitä pelaamme ja heittoni tulevat eri paikoista, joten tämän on vähän erilaista. Mutta voin tehdä enemmän, Markkanen totesi kriittisenä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.