BC Nokian suomalaispelaajan hurja ilta ei kantanut voittoon

Miesten Korisliigan viidennellä sijalla oleva Kataja pääsi keskinäisen ottelun voitettuaan kaventamaan eroa neljäntenä olevaan Pyrintöön. Illan muita voittajia olivat Kauhajoki ja KTP.

Joensuun Kataja Basket otti tärkeät sarjapisteet kotonaan, kun se kukisti Tampereen Pyrinnön selkein luvuin 99–82. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännelle sijalla 30 pisteellä, ja viidentenä kannoilla juokseva Kataja nosti omat pisteensä illan voitolla 26:een.

Ottelulla on erityistä arvoa ennusteiden kannalta, sillä kyseessä on potentiaalinen playoff-pari. Vaikka tämänhetkisen tilanteen säilyessä Pyrintö nauttisikin pudotuspeleissä kotietua, tilanne ei lupaa heidän kannaltaan hyvää, sillä Kataja on voittanut nyt joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista.

– Kyllähän tämä harmittaa. Pitkään pysyimme vauhdissa, mutta olisi ollut hienoa ottaa itselleni ensimmäinen voitto täältä Joensuusta, totesi Pyrinnön laituri Eero Lehtonen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Ottelun korihaina häärivät Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson 23 pisteellä, viidellä levypallolla ja peräti 11 koriin johtavalla syötöllä sekä Pyrinnön Benjamin Raymond 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Tämä oli tärkeä ottelu. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme toipumaan huonommista pätkistä ja pitämään näin pelin kasassa. Pallo liikkui hyökkäyspäässä hyvin, ja se oli yksi syistä siihen, että hyökkäsimme tänään niin hienosti, kommentoi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Niko Mattila tykitti pisteitä, mutta Kauhajoki kaatoi Nokian

Kauhajoen Karhu Basket otti kotonaan varmaotteisen voiton BC Nokiasta. Ottelu päättyi lukemiin 88–76. Vieraat eivät käyneet pelin aikana johdossa kertaakaan, vaikka onnistuivatkin vielä viimeisellä jaksolla pääsemään Karhusta vain kahden pisteen päähän. Kiri ei kuitenkaan tuottanut toivottua lopputulosta.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa kolmannella sijalla 38 pisteellä, ja matkaa ykkössijaa pitävään Helsinki Seagullsiin on vain kuusi pistettä. BC Nokia on puolestaan sijalla seitsemän, ja heidän sarjapistesaldonsa on vaatimattomampi 24.

– Nokia on pelannut hyviä pelejä meitä vastaan tällä kaudella, ja he ovat saaneet puolustuksellaan meidät pois raiteilta. Nyt olimme valmiimpia, ja kun heillä on ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, niin sarjapisteet jäivät tänne, kommentoi Kauhajoen laituri Antti Niskanen.

Häviäjäjoukkueen pirtein esitys nähtiin laituri Niko Mattilalta, jonka loistava heittovire tuotti yhteensä 31 pistettä. Mattilan menestyksen avain oli kaukoheittopeli, sillä hän osui 12:sta kolmen pisteen yrityksestään kahdeksan kertaa. Lisäksi Mattila antoi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä.

– Vaikka pisteitä tuli ja oma peli sujui, niin tämä on joukkueurheilua. Voitto ja sarjapisteet jäivät tänne, joten ei tässä tyytyväinen voi olla. Tulimme tasoihin viimeisellä kympillä, mutta ei ihan riittänyt. Meillä 17 menetystä, mikä on liikaa, summasi Mattila.

Kauhajoen puolella parhaasta yksilösuorituksesta vastasi Cameron Jones, joka tilastoi 20 pistettä ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

KTP kiri Vilppaan ohi viime hetkellä

Salohallissa näytti ottelu jo ratkenneen, kun Vilpas nautiskeli neljännen jakson alussa 75–58-johtoasemasta. Kotkasta kylään saapunut KTP-Basket kuitenkin otti pelin päätteeksi hurjan kirin ja ohitti isännät Byron Wesleyn korin avulla viime hetkellä saaden loppunumeroiksi tauluun 88–90.

– 15 pisteen tappioasemassa valmentaja käski jatkamaan pelaamista, ja me tiesimme, että aikaa on riittävästi. Meillä oli jo aiemmin hyvät hetkemme ja aloimme saada stoppeja ja hyviä heittoja sisään. Viimeisen kolmosen jälkeen tunne oli hyvä ja sanoin valmentajalle, että haluan ottaa viimeisen heiton. Hän oli samaa mieltä, kertoi Wesley ottelun jälkeen.

Wesley oli KTP:n paras pistemies 27:llä, ja Vilppaan puolella eniten keräsi Tim Coleman, joka ehti 25:een asti. Myös Vilppaan tuore paluumuuttaja Tobin Carberry pelasi hyvän ottelun, sillä hän teki 23 pistettä osuen kahden pisteen yrityksistään 6/9 ja kolmen pisteen yrityksistään 3/4.

Salon Vilpas on Korisliigassa parhaillaan toisella sijalla 40 sarjapisteellä, ja KTP pitää neljättä sijaa 30 pisteellä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.