Catz Lappeenranta nappasi voiton jatkoajalla. Muita lauantaipäivän voittajia olivat Peli-Karhut, Tapiolan Honka, Forssan Alku ja Kouvottaret.

Catz voittoon jatkoajalla

Catz Lappeenranta isännöi lauantain ensimmäisessä Naisten Korisliigan ottelussa Vimpelin Vetoa. Ottelun ensimmäinen neljännes oli tasainen, mutta pisteillä ei juhlittu. Tauolle mentiin kotijoukkueen 14-13 johdossa.

Toisella neljänneksellä vierasjoukkue otti ottelussa hallinnan itselleen. Vive pelasi vahvasti ja voitti neljänneksen 21-12. Puoliajalle mentiin Vimpelin kahdeksan pisteen johdossa.

– Pelin alku oli tosi vaikea. Meidän peli perustuu paljon palloskriineihin ja nyt Natalie oli lähes ainoa joka niitä käytti. Toiselle puoliajalle löydettiin keinoja, kun kuunneltiin pelaajia. Natalie ehdotti, että juostaan skriinejä päinvastoin ja se muutti meidän hyökkäyspelin täysin. Vaikea sekava peli, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue kuroi eron kiinni ja kävi jopa johdossa viimeisellä jaksolla.

Jessica Swania kuitenkin rikottiin kahdeksan sekuntia ennen loppua kaaren takana. Hän heitti varmasti kaikki kolme vapaaheittoa koriin ja tasoitti tilanteeksi 67-67.

Catz Lappeenranta vei jatkoajan nimiinsä ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa 81-78. Vimpeliläisten voitoton jakso venyi neljään otteluun.

– Joukkueena hyvä taistelu. Olimme alusta asti mukana mikä ei ole meille itsestään selvyys pitkillä vieraspelimatkoilla. Lopussa väsyttiin ja Catz pelasi viisaasti, ViVen Anni Kujala totesi.

Erica Covile teki ottelussa kovat tehot 24 pistettä, 22 levypalloa ja 7 syöttöä. Myös Natalie Day teki tupla-tuplan 21 pisteellä ja 14 levypallolla . Roosa Kosonen ja Tuulia Timo tekivät molemmat 18 pistettä. Vierasjoukkueen hahmoja ottelussa olivat Jamee Swan 12 pisteellä ja 19 levypallolla ja Amy Griffin 20 pisteellä. Heille tulitukea tarjosi Anni Kujala, joka teki 16 pistettä hyvällä heittoprosentilla.

Peli-Karhut liian kova pala HBA:lle

Viikolla kotivoiton EBT:stä ottanut Peli-Karhut jatkoi kotiputkeaan, kun se sai vieraakseen HBA-Märskyn. Peka nappasi voiton pistein 94-68.

Ensimmäinen neljännes pelattiin vielä tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue vei sen nimiinsä kahdella pisteellä. Peli kuitenkin ratkesi ennen puoliaikaa, kun PeKa vei toisen jakson nimiinsä 35-14.Toisella puoliajalla kokenut kotijoukkue ei päästänyt HBA:ta mukaan peliin ja pisteet jäivät Kotkaan.

Viikolla hirmutehot tehnyt Awak Kuier oli jälleen joukkueensa paras pelaaja. Hän teki 27 pistettä ja otti 11 levypalloa. Janette Aarnio pelasi ehkä uransa parhaan ottelun ja teki uuden piste-ennätyksensä 24 pistettä. Zykera Rice teki kotkalaisille 30 pistettä. Hän oli erityisen tarkka kahden pisteen heitoissaan, 19 yrityksestä 15 upposi koriin. Tiasha Gray pussitti 20 pistettä, keräsi 10 levypalloa ja antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Hongalle vierasvoitto Hyvinkäältä

Hyvin kevätkauden aloittanut Hyvinkään Ponteva sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Honka oli tyly vieras ja haki vieraspisteet 97-66.

– HyPoa vastaan on aina vaikea pelata, kun siellä pelataan taktisesti niin, että jotain annetaan ja jotain otetaan vastustajalta pois. Kaksi ekaa jaksoa heitettiin huonosti ja sitten alkoi peli pyörimään ja tuli onnistumisia. Kun peli alkaa kulkemaan, niin se yleensä näkyy myös onnistumisina hyökkäyspäässä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu totesi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen. Puoliajalla vierasjoukkueen johto oli viisi pistettä. Toisella puoliajalla Honka otti pelin haltuunsa, voittaen kolmannen neljänneksen 30-11 ja viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä.

– Honka oli selvästi parempi joukkue tänään kentällä. Me pelattiin tänään 85 % tasolla omasta tasosta ja sillä harvoin voittaa Hongan tasoista joukkuetta. Puoleen väliin ottelua pysyttiin vielä jotenkin pelissä mukana. Honka on hyvä joukkue ja kreditit heille voitosta, HyPon valmentaja Miikka Sopanen pohti.

Vierasjoukkue oli pelissä parempi kolmen pisteen heitoissa. Se heitti 13 kolmosta ja osumatarkkuus oli 37 prosenttia. HyPo osui kaaren takaa vain kuusi kertaa 28 prosentin tarkkuudella. Tapiolan Hongan Chelsea Waters tilastoi totuttuun tapaan tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Gabriela Bronson teki 20 pistettä. Viisi pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteet. HyPon paras pisteiden tekijä oli Titta-Riina Lepistö 19 pisteellä.

EBT:lle kahden tappion viikko

EBT jatkoi vieraspelejään lauantaina Forssassa. Viikolla Peli-Karhuille tappion kokenut joukkue joutui lähtemään tyhjin käsin kotimatkalle myös lauantaina. FoA oli parempi lukemin 72-56.

Kotijoukkueen puolustuspeli oli kunnossa heti ottelun alussa. Se piti espoolaiset kuudessa pisteessä ensimmäisellä jaksolla. Toinen ja kolmas neljännes olivat tasaisempia ja vierasjoukkueella oli vielä viimeiselle neljännekselle lähdettäessä hyvät mahdollisuudet voittoon. Forssan Alku pelasi hyvän viimeisen neljänneksen ja pisteet jäivät Forssaan.

Kotijoukkueen uusin vahvistus Keondria Calloway oli ensimmäistä kertaa joukkueen avauskokoonpanossa. Hän kiittikin vastuusta ja teki kauden korkeimman pistemääränsä 24 pistettä, upottamalla kuusi kolmen pisteen heittoa. Delaney Bruce pussitti 24 pistettä ja otti 16 levypalloa. Taru Tuukkaselle kertyi 21 levypalloa.

EBT oli lähes täysin Hanna Littlen varassa. Hän teki 27 pistettä ja kaapi 12 levypalloa. Vieraista vain Lotta Vesiluoma keräsi Littlen lisäksi kaksinumeroisen pistesaaliin.

Forssa jatkaa sarjassa neljännellä sijalla, kaksi pistettä Catz Lappeenrannan perässä. EBT on kuudes, neljä pistettä Tapiolan Honkaa perässä.

Kouvottaret jatkaa tasapisteissä Peli-Karhujen kanssa

Kouvottaret isännöi lauantaina ToPoa. Sarjakakkonen voitti ottelun 84-77. Voiton ansiosta joukkue pysyi tasapisteissä sarjaa johtavan Peli-Karhujen kanssa.

Kouvolalaiset aloittivat ottelun vahvasti ja ensimmäinen neljännes päättyi joukkueen kymmenen pisteen voittoon. Toisen ja kolmannen neljänneksen vei kuitenkin ToPo ja viimeiselle neljännekselle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa.

Kouvottaret ei kuitenkaan antanut vierasjoukkueen yllättää. Joukkue voitti viimeisen neljänneksen 13 pisteellä ja koko ottelun 84-77.

Tammikuussa Kouvolaan saapunut Brandi Harvey-Carr pelasi toistaiseksi lyhyen Suomen visiittinsä parhaan ottelun. Hän teki 20 pistettä ja otti 15 levypalloa. Camille Zimmerman oli kotijoukkueen paras pisteiden tekijä 22 pisteellä. Ameryst Alston ei ollut mukana kotijoukkueen kokoonpanossa. Vierasjoukkueen Alex Louin teki 28 pistettä ja Hanna Valkeinen 15 pistettä.