Naisten NCAA-kierroksella Venla Varis löysi heittovireensä ja pussitti 12 pistettä kolmen pisteen kaaren takaa Grand Canyonin voitossa. Nina Augustinin Robert Morris nappasi NEC-konferenssissa kuudennen peräkkäisen voittonsa.

Varis oli joukkueensa johtohahmoja osuessaan neljästi kolmoskaaren takaa, kun Grand Canyon haki makean vierasvoiton Seattle Universitystä lukemin 56-48 (30-22). Varis urakoi parketilla 30 minuuttia ja viimeisteli 12 pisteen lisäksi neljä levypalloa sekä yhden syötön.

Nina Augustinin Robert Morris rohmusi kuudennen peräkkäisen voittonsa NEC-konferenssissa kaatamalla Sacred Heartin murskalukemin 43-73 (17-38). Augustin pelasi 12 minuuttia tilastoiden yhden levypallon sekä riiston.

Vehka-ahon Florida Atlantic puolustusvoittoon

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic piti tiiviillä puolustuksellaan Charlotten kurissa ja ansaitsi C-USA-konferenssin kolmannen voittonsa kotikentällään numeroin 44-65 (21- 31). Vehka-aho riisti pallon vastustajalta peräti neljästi, jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä sekä viimeisteli kuusi pistettä 34 minuutin puurtamisensa aikana.

Anna Kahelin hikoili kentällä täydet 40 minuuttia, kun Maine palasi voittojen tielle nujertaen Vermontin vieraissa lukemin 65-47 (38-21). Suomalaistulokas pussitti voitossa kuusi pistettä, repi yhtä monta levypalloa ja kirjasi tilastoriviinsä lisäksi yhden riiston.

Marika Korpisen ja George Masonin alamäki Atlantic 10-konferenssissa jatkui, kun Duquesne dominoi ottelua kolmen pisteen heitoillaan ja sinetöi voiton selvällä erolla 63-84 (28-46). Aloitusviisikossa startanneen Korpisen peliaika jäi 12 minuuttiin, jotka hän käytti kahden syötön sekä yhden levypallon tehtailuun.

Lahtinen vedossa jatkoaikatappiossa

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech pakotti North Carolinan jatkoajalle 11 sekuntia ennen päätössummeria, mutta rahkeet eivät riittäneet voittoon asti, vaan kotijoukkue kärsi jatkoaikatappion lukemin 67-60 (25-26, 54-54). 31 minuuttia kamppailussa ahkeroinut Lahtinen tehtaili 11 pistettä, tarjoili neljä syöttöä ja keräsi kaksi levypalloa.

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattanista ei ollut vastusta Fairfieldille, joka jatkoi voittokulkuaan MAAC-konferenssissa lukemin 47-87 (25-44). Menna käytti kuusi minuuttiaan kentällä tehokkaasti pussittaen kolme pistettä ja kahmien kolme levypalloa. Mäkelä puolestaan pelasi 17 minuuttia kirjaten kaksi pistettä, yhden levypallon sekä yhden syötön.

Kia Vaalavirran San Francisco jatkoi tahmeaa tarpomistaan West Coast-konferenssissa, kun joukkue hävisi vieraskentällä BYU:lle lukemin 44-57 (17-27). Vaalavirran heikko heittopäivä tuotti 35 minuutin aikana kaksi pistettä, mutta hän kunnostautui vääntämällä viisi levypalloa sekä syöttämällä ja riistämällä kertaalleen.