Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

Kotijoukkue aloittii ottelun pirteämmin. Se karkasi ensimmäisen jakson alkupuoliskolla nopeasti kahdeksan pisteen johtoon. Erityisesti Brandi Harvey-Carr oli vaikea pideltävä hyökkäyspäässä.

Kotkalaiset pääsivät peliin vähitellen paremmin mukaan. Joukkue nousi jakson lopussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Elina Oravakangas upotti illan toisen kolmosensa. Linda-Lotta Lehtoranta upotti kakkosen summerin soidessa ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 26-25 johdossa.

Toinen neljännes alkoi vierasjoukkueen komennossa. Joukkue sai luotua vapaita heittopaikkoja ja Lehtorannan kolmosella ero kasvoi kymmeneen pisteeseen.

Puoliajalle lähdettiin vierasjoukkueen johdossa 52-44.

Kolmas neljännes alkoi tasaisissa merkeissä ja joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Minna Sten, joka oli vastannut pitkälti Harvey-Carrin vartioinnista, sai jo neljännen virheensä, kun jaksoa oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Ensimmäisellä jaksolla hieman pimennossa ollut Zykera Rice heitti lyhyessä ajassa kaksi kolmosta ja piti Peli-Karhujen johtoa yllä. Kouvottarien Ameryst Alston oli lähes pitelemätön ja upotti jaksolla 13 pistettä. Hänen johdollaan kotijoukkue kavensi kotkalaisten taukojohdon kuuteen pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet paransivat puolustuspeliään, eikä helppoja heittoja nähty. Sten upotti illan kolmannen kolmosensa, kun peliaikaa oli jäljellä reilu kolme minuuttia ja ero kasvoi 12 pisteeseen. Peli-Karhut pelasi lopun varmasti ja pääsi juhlimaan Suomen Cupin mestaruutta 96-82.

– Emme aloittaneet ottelua kovin hyvin. Pääsimme kuitenkin ottelussa sen jälkeen peliin paremmin mukaan, Elena Melto kommentoi ottelun jälkeen Ylen haastattelussa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

PeKa onnistui pelissä laajalla rintamalla. Joukkueesta neljä pelaajaa keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin. Rice upotti ottelussa 23 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Melto oli hyvällä pelipäällä. Hän teki 20 pistettä. Kotijoukkueen peli oli pitkälti Harvey-Carrin ja Alstonin varassa. Harvey-Carr pussitti 22 pistettä ja kasasi 14 levypalloa. Alston teki 25 pistettä otti kahdeksan levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

– Olimme tänään hieman niskan päällä, hyökkäys toimi tänään hyvin. Erityisesti Alstonin kanssa jouduttiin tekemään paljon töitä puolustuspäässä. Suomen Cup oli meille välitavoite ja sen voittaminen tuntuu todella hyvältä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi pelin jälkeen Ylelle.