Tapiolan Honka paranteli asemiaan naisten Korisliigassa

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä mässäilty. Molempien joukkueiden puolustuspeli toimi hyvin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 16-13. Toisella jaksolla kotijoukkue pelasi hyvän jakson ja voitti jakson 22-11.

Toinen puoliaika oli tasainen. Molemmat jaksot päättyivät kahden pisteen erolla. Catz vei kolmannen jakson ja Honka neljännen. Ottelu päättyi 79-71. Kotijoukkue oli parempi kahden pisteen heitoissa. Heittoprosentti oli 58, kun Catzin heittoprosentti jäi 40 prosenttiin. Catzillä oli pelissä mukana vain seitsemän pelaajaa.

– Vaikeat lähtökohdat peliin ja nostan meidän pelaajille hattua, jokainen pelaaja pelasi tänään hyvin. Taistelu oli hyvä ja reilu minuutti ennen loppua oltiin vielä mukana pelaamassa ottelun voitosta. Meiltä todella hyvä suoritus tässä tilanteessa, siihen pitää olla tyytyväinen vaikka tappiosta onkin aina pettynyt, Catzin Mika Haakana kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Hongan tukirangan muodosti amerikkalaiskolmikko. Haiden Palmer teki 23 pistettä ja otti 15 levypalloa. Chelsea Waters upotti 20 pistettä jakoi viisi syöttöä. Myös Gabriela Bronson kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vierasjoukkueen Erica Covile tilastoi 21 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Roosa Kosonen heitti hyvällä prosentilla 17 pistettä.

– Catz on tosi hyvä joukkue. Muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta, joukkue pelasi tänään erinomaisesti. Meillä takkuileva heittopeli johti ajoittain erikoisiin valintoihin ja tilankäyttöön, Hongan Kimmo Kujansivu sanoi.

Vimpelin Veto yllätti Alun

Päivän suurin yllätys nähtiin Forssassa, missä Vimpelin Veto haki vieraspisteet 74-65. Joukkue katkaisi samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Vive tuli peliin pirteästi ja otti johtoaseman heti ensimmäisellä jaksolla 22-8. Suurimmillaan ero kävi jo 20 pisteessä. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen 33-21.

Toinen puoliaika oli tasaisempi, mutta ViVe pelasi varmasti ja voitti ottelun 74-65. Vimpelin aloitusviisikko oli iskussa ja vastasi 72 pisteestä. Voitto oli joukkueelle iso, sillä se kasvatti eron viimeisellä sijalla olevaan HyPoon 4 pisteeseen.

– Pelattiin tänään ehkä kauden paras peli. Heitettiin hyvin ja saatiin paljon koriin johtaneita syöttöjä. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä esitys joukkueelta, vieraiden päävalmentaja Jarkko Havu kertasi.

Amy Griffin Upotti ottelun isoimman pistemäärän 23 pisteellä. Jamee Swan kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Riikka Kujala heitti 14 pistettä. Kotijoukkueen Anni Mäkitalo teki 18 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä.

– Ei oltu tänään tarpeeksi keskittyneitä. Se näkyi mm. menetyksinä päivän pelissä, Alun Risto-Matti Rousku sanoi.

EBT tyly vieras

Päivän viimeisessä pelissä EBT vieraili Munkkiniemessä ToPon vieraana. Espoolaisjoukkue matkasi pisteiden kanssa kotiin, kun se voitti 90-68

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Puoliajalle mentiin tasatilanteesta 37-37.

Toisella puoliajalla EBT karkasi kotijoukkueelta. Kolmannen neljänneksen joukkue voitti kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Espoo Basket Team varmisti voiton voittamalla neljänneksen 26-12.EBT sai huomattavasti enemmän apuja penkiltä kuin kotijoukkue. ToPon penkki teki ottelussa vain neljä pistettä, kun EBTn penkki teki 21 pistettä.

Carly Boag hallitsi ottelussa korin alustaa. Hän teki 25 pistettä ja keräsi kunnioitettavat 22 levypalloa, mikä oli melkein puolet koko joukkueen levypalloista. Hannah Little heitti 20 pistettä. ToPon Alex Louin pussitti ottelussa 24 pistettä. Laura Juhola pelasi myös hyvän pelin ja teki 17 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.