Karhu ja Kataja voittoihin Korisliigassa

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kauhajoen Karhu Basket nosti sarjapistesaldonsa 44:ään. Kataja Basket puolestaan vahvisti kuudetta sijaansa.

Kauhajoen Karhu Basket otti vähemmän yllättävän voiton Ura Basket eGame Starsia vastaan luvuin 80–93. Kauhajoen sijoitus sarjataulukossa on kolmas, ja heidän pistesaldonsa on nyt 44 – kuusi pistettä jäljessä kärjestä. Ura puolestaan taistelee playoff-paikasta kymmenennellä sijalla.

– Karhu on hyvä joukkue, eikä heitä vastaan voi missään kohtaa löysäillä. Toisella puoliajalla olimme hetken heikompia, ja he repivät eron 20 pisteeseen, kommentoi Uran Dustin Thomas Koripalloliiton tiedotteessa.

Thomas oli joukkueensa valopilkku, sillä hän keräsi 25 pistettä ja 12 levypalloa.

– Pelasimme tänään hyvin. Aloitimme vähän hitaasti, ja Ura antoi hyvän vastuksen kotonaan. Teimme ottelun varrella isoja koreja ja teimme kaiken tarvittavan voittoon, totesi Kauhajoen Skylar Spencer.

Spencer edusti joukkuettaan hyvin 14 pisteellä ja 12 levypallolla, mutta häntäkin kirkkaammin erottui Samuel Givens, jonka saldo oli 21 pistettä ja 14 levypalloa.

Kataja vahvisti kuudetta sijaansa

Kataja Basket pelasi kotonaan Joensuussa tiukan ottelun Lahti Basketballia vastaan. Lahti johti ottelua koko ensimmäisen puoliajan, mutta loppusummerin soidessa Kataja juhli 91–86-voittoa.

– 48 pistettä korin alta on vähän liikaa tasoitusta antaa vastustajalle. Saimme karsittua menetyksiämme, mikä oli hyvää parannusta aiempiin matseihin, Lahden Vesa Mäkäläinen kertasi tappion jälkeen.

Lahdella eniten pisteitä keräsivät Devante Wallace ja Taylor Johns – molemmat 17. Katajan puolella sen sijaan loistivat Brandon Walters 22 pisteellä sekä Jarekious Bradley 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Saman 19 pistettä onnistui keräämään myös Aapeli Alanen.

– Ollut huonohkoja pelejä itselläni alla. Tänään pyrin menemään aggressiivisesti, ja se tuotti onneksi tulosta. Puolustimme hyvin, minkä ansiosta pääsimme juoksemaan, ja siitä peli sitten aukesi kivasti, Alanen totesi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote