Kuluvan viikon Vilppaan mukana treenanneen Samuel Haanpään kanssa on sovittu loppukauden pelaajasopimuksesta. Vilpas uutisoi sopimuksesta kotisivuillaan.

33-vuotias Haanpää on ollut 1,5 kautta pelaamatta, mutta on osoittanut tämän viikon treeneissä olevansa hyvässä kunnossa ja on valmis hyppäämään Viikinkien mukaan loppukauden ajaksi. Loukkaantumisista kärsineelle Vilppaalle Haanpää tuo runsaasti kokemusta ja heittovoimaa.

Laiturin paperiasiat saatiin kuntoon pikaisella vauhdilla perjantaina, joten mies nähdään Vilppaan rosterissa jo sunnuntaina kun joukkue matkaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Samuel Haanpään tulee pelaamaan Vilppaassa numerolla 3.

Keravan Kori-80 kasvatti pelasi edellisen kerran Korisliigassa kaudella 2017-2018 (Espoo United) ja viimeisteli 30 ottelussa keskiarvoikseen 11,5 pistettä ja napsi 4,2 levypalloa. Korisliigassa hyvänä heittäjänä tunnettu Haanpää on edustanut ToPo:a, Katajaa, Korikobria ja KTP-Basketia. Lisäksi Samuel Haanpää on pelannut High school ja yliopistokoripalloa USA:ssa, Ranskan NM1-liigaa, Espanjan LEB Goldia, Kyprosen liigaa, Ruotsin Basketligania ja Argentiinan pääsarjaa.

Haanpää on pelannut urallaan 45 miesten maaottelua ja hänet on valittu Korisliigan vuoden tulokkaaksi kaudella 2009–10 ja vuoden pelaajaksi kaudella 2012–13.