Carl Lindbom havittelee Puolan cupin mestaruutta viikonlopun aikana. Lindbomin seura Radom ei lukeudu kilpailun ennakkosuosikkeihin, mutta Lindbom muistuttaa cup-kilpailujen yllätyksellisyydestä.

Radom saa torstaina tutun vastustajan, kun se kohtaa turnausisäntänä toimivan Legia Varsovan. Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikonloppuna ja Radom voitti kotikentällään Lindbomin 23 pisteen iltapuhteen siivittämänä 79-76. Lindbomin hieno esitys palkittiin myös valinnalla Puolan liigan viime kierroksen tähdistöön.

– Varmasti meillä pienoinen niskaote saattaa Legiasta olla. Toisaalta tämä on eri matsi ja cupin ottelut ovat eri maailmansa, kun ne ovat kerrasta poikki. Lisäksi turnaus järjestetään Varsovassa ja he ovat kotiyleisönsä edessä. Molemmat joukkueet ovat varmasti katsoneet pari päivää aika ahkerasti videoita edellispelistä, Lindbom miettii ottelun lähtökohtia Koripalloliiton tiedotteessa.

Lindbom lähtee hyvillä mielin talvikauden huipennukseen.

– Innolla odotan cup-turnausta. Cup on Puolassa iso ja arvostettu kilpailu. Tykkään, että on tällainen turnaus keskellä kautta. Se tuo vähän lisäpanosta. Yksi peli ratkaisee eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Radom ei lukeudu turnauksen ennakkosuosikkeihin, sillä vaikka se oli runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, niin sen jälkeen osui vähän vaikeampi vaihe ja se putosi pudotuspelipaikoilta pois. Joukkue on kuitenkin osoittanut potentiaalinsa voittaen muun muassa kärkijoukkue Wloclawekin vieraskentällä.

– Wloclawek ja Zielona Gora ovat varmasti selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta Puolan sarja on mielenkiintoinen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Pelit voivat mennä ihan miten vain, muistuttaa Lindbom.

Radom pääsee Lindbomin mukaan hyvistä lähtökohdista cup-turnaukseen.

– Meillä on ihan hyvä voitto alla ja kaikki pelaajat ovat terveinä. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan menestystä Varsovasta.

Lisätietoa: Puolan cup