Susijengin valmentajan joukkue puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa – ”Mestarien taakka harteilla”

© Kuva: Juha Tamminen

Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa perjantaina alkavan Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Ranskan Leaders Cupissa runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta saavat osallistumisoikeuden Pariisin Disneylandissa pelattavaan Leaders Cupiin. Tuovin valmentama Strasbourg lähtee puolustamaan Leaders Cupin mestaruutta.

– Meillä on mestarien taakka harteilla, Tuovi toteaa hieman leikitellen Koripalloliiton tiedotteessa.

Strasbourg pääsi Leaders Cupiin mukaan ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, mutta sen jälkeen joukkueen tulokset notkahtivat pahasti. Strasbourg hävisi Ranskan liigassa seitsemän peräkkäistä ottelua, kunnes putki katkesi viime viikonlopun Limoges-voittoon. Leaders Cupin kenraaliharjoituksessa Strasbourg taipui tiistaina Boulogne-Levalloisille.

– Voimme lähteä Leaders Cupiin hyvinkin paineettomasti. Nämä ovat vähän erilaisia pelejä kuin sarjapelit. Näissä ratkaisee se, mikä on sillä hetkellä vireystila. Viikonlopussa voi olla kolme peliä kolmeen päivään. Lähdemme ehdottomasti haastajina.

Tuovi myöntää, että viikonlopun voitto auttoi erityisesti henkisesti ja joukkue on menossa koko ajan parempaan suuntaan.

– Se tuntui ja näkyi ihmisissä, toimistolla ja hallissa, kun oli hymyileviä ihmisiä ympärillä. Meillä oli pitkä pätkä vaikeaa, mutta viime aikoina pelit ovat olleet jo paljon parempaa. Tiistaina pidimme sarjan kovavireisintä joukkuetta ahtaalla 35 minuuttia. Ei meidän tarvitse lähteä Leaders Cupiin mitenkään häpeillen tai pelokkaana.

Strasbourg saa heti Leaders Cupin avausottelussa vastaansa kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliiga-joukkue ASVEL Lyon-Villeurbanne.

– Monaco ja ASVEL ovat koko sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja, mutta mielestäni Boulogne-Levallois ja Dijon pelaavat tällä hetkellä parasta korista ja suurimmalla itseluottamuksella. He ovat papereissani tämän turnauksen mustia hevosia, arvioi Tuovi ennakkosuosikkeja.

Tuovin mukaan Strasbourgilla on aseet yllättää ASVEL.

– Jos pystymme pelaamaan samalla tavalla kuin kahdessa edellispelissä ja haastamaan sekä rikkomaan heidän peliä, ja hyökkäämään rohkeasti, voimme taistella voitosta. Silloin se menee viime hetkille saakka, kumpi sen vie. Meidän täytyy nauttia tästä mahdollisuudesta, Tuovi korostaa.

Ranskan Leaders Cupissa on mukana myös Jamar Wilsonin JL Bourg Basket, mutta Wilson ei ole viikonloppuna joukkueen kokoonpanossa.

Lisätietoa: Leaders Cup

Lähde: Koripalloliiton tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004