Kauhajoen Karhubasket hoiteli Lahti Basketballin kevyesti 60–99.

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kauhajoen Karhubasket moukaroi playoff-viivan alapuolella olevan Lahti Basketballin 60–99. Voiton myötä Kauhajoki on kahden sarjapisteen päässä Salon Vilppaasta ja neljän pisteen päässä Helsinki Seagullsista.

Tällä viikolla Karhubasketin joukkueeseen kiinnitettyä Lucky Jonesia ei vielä päästy näkemään kentällä, mutta Samuel Givens ja Skylar Spencer pitivät peliä pystyssä hyvin ilman hänen panostaankin. Givensille kertyi 18 pistettä ja Spencerille 15 pistettä ja 11 levypalloa.

– Tulimme peliin hyvin ja pidimme tilaa yllä koko ottelun ajan. Koko joukkue on varmasti tyytyväinen tämän päivän esitykseen, kommentoi Spencer Koripalloliiton tiedotteessa.

Lahti Basketballin puolella tilastomerkinnät jakautuivat yksitoikkoisesti. Taylor Johns johti joukkuetta kaikissa kolmessa pääkategoriassa 15 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja neljällä koriin johtavalla syötöllä.

– Tänään oli kentällä vain yksi joukkue. Ensimmäiset viisi minuuttia pelasimme hyvin mutta sen jälkeen jäimme pahasti jälkeen. Tauko tulee hyvään vaiheeseen, totesi Lahden kapteeni Vesa Mäkäläinen.

Korisliiga jää maajoukkuetauolle 26. helmikuuta 2020 asti.