Susijengin leirissä tunnustettiin Serbian selkeä paremmuus – ”Kentällä oli yksi todella hyvä joukkue”

© Kuva: fiba.com

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 80-58 (37-24) -voiton Espoo Metro Areenalla.

– Kentällä oli yksi todella hyvä joukkue. Serbia pelasi erinomaisesti. He pelasivat fyysisesti puolustuksessa, ottivat meidän pelirytmimme pois ja emme päässeet missään vaiheessa vauhtiin, päävalmentaja Henrik Dettman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Serbian tuore päävalmentaja Igor Kokoskov on ehtinyt saada joukkueensa mainioon vireeseen jo ensimmäiseen EM-karsintaotteluun. Puolustuksessa Susijengiltä loppui tila ja aika, hyökkäyksessä taas suomalaiset olivat vääjäämättä askeleen myöhässä. Oman mausteensa soppaan heitti, että serbialaiset olivat jokaisella pelipaikalla yhden koon isompia ja fyysisempiä: Serbia vei levypallot murskaavan ylivoimaisesti 28-50.

– Olimme jatkuvasti vähän takana. Yksi isoista teemoista ennen peliä oli levypallot ja me hävisimme ne pystyyn, Madsen sanaili.

Susijengiltä ainoana yli kymmenen pisteen pääsi Topias Palmi (16/2/3 syöttöä), joka kykeni yhtenä ainoana voittamaan tasaisesti oman puolustajansa yksi vastaan yksi -tilanteissa. Palmi myös hetkeksi otti pelinrakentamisvastuun itselleen toisella puoliajalla.

– Hyökkäyspäässä saatiin ihan hyviä heittopaikkoja, mutta ei päästy missään vaiheessa rankaisemaan. Serbia on sen verran kovan luokan joukkue, että kun me ei onnistuttu hyökkäyspäässä, niin he rankaisi aika nopeasti toisessa päässä, Palmi kommentoi.

Yksittäisiä välähdyksiä nähtiin myös Madsenilta (5/2) sekä Lindbomilta (7/3/3 syöttöä), joka oli plus-miinus-tilastoissa ainoana plussalla +5.

– Joskus on vain sellaisia päiviä, ettei mikään putoa. Serbia teki täsmälleen ne asiat, joita odotimme, mutta he toteuttivat niitä niin täydellisesti, että jäätiin kerta kaikkiaan kakkoseksi. Koripallo on joskus tällaista ja meidän pitää pelata Sveitsissä paljon paljon paremmin, kuusi pistettä heittänyt Jamar Wilson sanoi.

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina 23.2. vierasottelulla Sveitsiä vastaan. Sveitsi hävisi jatkoajan jälkeen Georgialle.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.