Susijengin takamies debytoi Katajan paidassa ja Seagullsin suomalaistähti hurjasteli 40 pistettä – Vilpas iski hurjat lukemat taululle

Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Kupittaalla.

Korisliiga-illan merkkitapaus oli ehdottomasti Espoon Hongasta vuonna 2011 maailmalle lähteneen Jamar Wilsonin paluu kotimaan sarjaan. Kataja Basketin paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Wilson antoi vielä toistaiseksi epätasaisen esityksen kentällä ottelun voittanutta Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Wilsonin pelivire ei ymmärrettävästi ole parhaimmillaan, sillä hän on ollut jumissa Ranskassa kokoonpanon ulkopuolella ennen siirtymistään Joensuuhun. Hän jäi illan ottelussa neljään pisteeseen kehnoilla heittoprosenteilla, mutta jakoi sen vastapainoksi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä. Katajan pistetiliä täytti hänen puolestaan Jarred Ogungbemi-Jackson, joka 21 pisteen upottamisen lisäksi tilastoi hervottomat 11 syöttöä.

Vierasjoukkue Kauhajoki vei sarjapisteet mukanaan luvuin 89–95, ja voittajien puolella vahvimmalta näyttivät Samuel Givensin ja Cameron Jonesin tilastokortit. Givens keräsi nimiinsä 23 pistettä ja viisi levypalloa, ja Jones puolestaan 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Meillä oli hyvät harjoitukset juuri ennen ja jälkeen pelitauon. Myös Lucky pelasi hyvin. Hänen puolustuksensa on ensiluokkaista, ja olen varma, että ajan myötä myös hänen hyökkäyksensä paranee, totesi Cameron Jones Koripalloliiton tiedotteessa.

Puhuessaan Luckysta Jones viittasi joukkueensa tuoreimpaan ulkomaalaisvahvistukseen Lucious Jones Jr:iin, joka tilastoi ottelussa yhdeksän pistettä. Myös Katajan näkökulmasta ottelua kommentoinut Aapeli Alanen pysyi positiivisena tappiosta huolimatta.

– Pelasimme hyvin, vaikka Karhu pelasi vielä paremmin ja olivat juuri tuon kuuden pisteen verran parempia. Kyllä Jammun mukaan tulo näkyy tuolla kentällä, kun on yksi pallonkäsittelijä lisää pyörittämässä peliä, Alanen pohti.

Sarjakärkien murskaavat vierasvoitot Lapualla ja Kupittaalla

Ura Basket eGame Stars kärsi kotonaan Kupittaan palloiluhallissa järisyttävän 59 pisteen tappion. Korisliigan toista sijaa pitävä Salon Vilpas kävi hakemassa sarjapisteet itselleen luvuin 71–130. Kun asetelmat olivat näin epätasapainoiset, mestaruutta realistisesti tavoittelevan Vilppaan pelaajat päättivät etsiä yksittäistä voittoa tärkeämpiä ulottuvuuksia pelistä.

– Täytyy olla ylpeä siitä, että emme lopettaneet pelaamista puoliajalla. Peli oli jo ratkennut siinä vaiheessa, mutta yritimme kehittyä loppuun asti tässä tapahtumassa. Meillä on hyvä ryhmä kasassa, iloitsi Vilppaan laituri Riku Laine.

Ottelun paras pistemies oli Vilppaan Tim Coleman 28 pisteellä. Myös joukkuetoveri Aatu Kivimäki näytti taitonsa keräämällä 20 pistettä osuen kaukoheitoistaan 4/8. Uran kovimmat korintekijät olivat 13 pisteeseen jääneet Darious Moten ja Eero Sahlberg.

Ihan yhtä raju ei ollut ero, kun sarjakärki Helsinki Seagulls kaatoi jumbojoukkue Korihait. Siitä huolimatta epäselvyyksiä ei jäänyt Uudessakaupungissakaan, sillä ottelun loppulukemat näyttivät 70–104.

Illan ehdoton tähti oli Seagullsin Antti Kanervo, joka villiintyi upottamaan 40 pistettä ja osui peräti 8/13 kolmen pisteen heitoistaan.

– Tänään oli vähän halua näyttää, että osaan pelata. Siksi varmaan upposi niin hyvin, Kanervo totesi.

Korihaiden riveissä Ernest Zeigler III yritti parhaansa 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Voittoja jaossa myös molemmille Pirkanmaan joukkueille

BC Nokia kävi ottamassa Kouvolassa Kouvoista reippaan 75–94-voiton. Kumpikin on Korisliigassa lähekkäin lievästi playoff-viivan yläpuolella – Nokia sijalla kuusi ja Kouvot kahdeksantena – joten odotettavissa olisi ollut tiukempikin vääntö.

Nokian peliä pyöritti monipuolisesti Stacy Davis, joka tilastoi 33 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi syöttöä eli joukkueensa korkeimmat luvut kaikissa kolmessa kategoriassa.

– Valmentaja on vaatinut meitä olemaan aggressiivisia harjoituksissa, koska se johtaa suoraan siihen, että olemme aggressiivisia myös pelissä. Pelasimme hyvin joukkueena, ja tiesimme puoliajalla, ettei peli ollut vielä ohi, kommentoi Davis.

Kouvoista näyttävimmin edusti Derrick Barden 21 pisteellä.

Tampereella ottelu meni yllättävästi huomattavasti tasaisemmaksi. Pyrintö pitää Korisliigan viidettä sijaa, kun taas heidän vastustajansa Kobrat on toiseksi viimeisenä, mutta peli ratkesi lopulta vain kahdella pisteellä, 86–84.

Kobrat jopa johti koko ensimmäisen puoliajan, ja heidän ehdoton nokkamiehensä ottelussa oli Jordan Capps, jolle kertyi 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen esiintyi myös edukseen upottamalla 13 pistettä ja antamalla yhdeksän syöttöä.

– Ensimmäisellä puolikkaalla emme antaneet yhtään helppoa koria, mutta toisella puolikkaalla annoimme paljon vapaita kolmosia ja layupeja. Loppu oli aika lailla kori korista pelaamista. Kyllä Pyrintö kuitenkin siinä niskan päällä oli, Nikkarinen totesi.

Voittajajoukkue Pyrinnön paras pistemies ottelussa oli Raymond Nixon, jolle kertyi niitä 20.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.