NBA:ssa Chicago Bulls hävisi sunnuntai-iltana Brooklyn Netsille niukasti 110-107. Lauri Markkanen säkitti komeat 16 pistettä vain kahdeksalla pelitilanneheitolla.

Bulls vaipui takaa-ajomatkalle toisen puoliajan aikana ja vielä kolme minuuttia ennen loppusummeria eroa oli 13 pistettä. Bullsin loppukiri ylsi vielä yhden pisteen päähän viimeisellä minuutilla, mutta Brooklyn sinetöi loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Kolmannen ottelunsa kuuden viikon tauon jälkeen pelannut Markkanen oli vielä tavallista pienemmillä minuuteilla viihtyen parketilla 26 minuuttia. Suomalainen keräsi tilastosarakkeeseensa 16 pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja yhden riiston. Pelitilanneheittonsa Markkanen upotti 5/8, joista kolmoset 4/5.

Markkasta suurempiin pistelukemiin Bullsilta pääsivät Otto Porter Jr. (23/3), Coby White (21/6/8 syöttöä) ja Thaddeus Young (17/5). Brooklynin pistekolmikon muodosti Spencer Dinwiddie (24/3/6 syöttöä), Caris LeVert (23/6/5 syöttöä) ja Joe Harris (23/2).

Bulls pelaa seuraavan kerran tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun Chicagoon saapuu vieraaksi Cleveland Cavaliers.

Yön huippukamppailuna nähtiin Clippersin ja Lakersin välinen huippukohtaaminen, jonka Lakers kuittasi nimiinsä tähtikaksikkonsa LeBron James (28/7/9) ja Anthony Davisin (30/8) johdolla.

Clippersiä kantoi erityisesti Paul George (31). Phoenix vastasi yön suurimmasta yllätyksestä, kun Devin Bookerin (36) johdolla Suns kukisti kärkijoukkue Milwaukeen. Bucksin ykkönen oli Khris Middleton (39). Yllätyksiä nähtiin myös muissa otteluissa, kun New York voitti Detroitin, Cleveland kaatoi San Antonion, Oklahoma City kukisti Bostonin ja Orlando otti selvän voiton Houstonista vieraskentällä.

Jrue Holiday (37/9/8) lähenteli tripla-tuplaa hänen auttaessaan New Orleansin voittoon Minnesotasta. Dallasin tehomiesten Luka Doncicin (36/10/8) ja Tim Hardawayn (30) vahvat pelit eivät riittäneet tuomaan Dallasille voittoa Indianasta. Norman Powell (31) ja Kyle Lowry (30) auttoivat Toronton voittoon Sacramentosta.

NBA:n viime yön tulokset:
Brooklyn-Chicago 110-107
Minnesota-New Orleans 107-120
Clippers-Lakers 103-112
Boston-Oklahoma City 104-105
Phoenix-Milwaukee 140-131
Washington-Miami 89-100
Dallas-Indiana 109-112