Suomalaisnaisten runkosarjat päätökseen USA:n yliopistossa

© Kuva: fiba.com

Naisten NCAA:ssa pusketaan kovaa vauhtia kohti pudotuspelejä, kun viimeisetkin runkosarjaottelut saatiin viikonloppuna pakettiin. Ninni Salmen Northern Illinois kaatoi päätöskierroksella Sara Rokkasen Toledon ja Nenna Lindström joukkueineen eteni komealla voitolla konferenssin välierävaiheeseen.

Ninni Salmi juhli suomalaiskohtaamisen voittoa, kun Northern Illinois kukisti Sara Rokkasen Toledon runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa lukemin 86-79 (38-38). Salmi väänsi avausviisikossa 13 minuuttia ja kauhoi kolme levypalloa. Rokkanen hääri viisikossa 28 minuuttia merkkauttaen kaksi levypalloa sekä kaksi syöttöä.

Yhtä monta voittoa keränneet joukkueet aloittavat MAC-lopputurnausurakkansa heti tänään maanantaina, kun Northern Illinois kohtaa Eastern Michiganin ja Toledo ottaa mittaa Akronista.

Nenna Lindströmin yliopistojoukkue Liberty oli hurjassa heittovireessä, kun se kaatoi Kennesaw Staten ASUN-konferenssin puolivälieräkamppailussa numeroin 86-91 (34-46). Lindström vietti kentällä kuusi minuutti ja pussitti kaksi pistettä.

Seitsemän ottelun voittoputkessa paahtava joukkue kohtaa keskiviikon välierässä North Alabaman.

Karsten, Kalin ja Varis kohti konferenssin lopputurnausta

Sandra Karsten oli kovassa iskussa runkosarjan päätösottelussa, mutta Hofstra jäi CAA-konferenssissa ilman ainuttakaan voittoa, kun Northeastern haki voiton lukemin 62-54 (39-27). Karsten osui neljästi kolmen pisteen kaarelta ja upotti kaikkiaan 14 pistettä. Hän viimeisteli tilastonsa kahdella syötöllä ja levypallolla.

Marianne Kalin urakoi 34 minuuttia kirjaten neljä pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä sekä yhden riiston. Hofstra ponnistaa CAA-lopputurnaukseen konferenssin 10. sijalta ja kohtaa keskiviikkona seitsemänneksi sijoittuneen Elonin.

Venla Varis ja Grand Canyon päättivät runkosarjansa vierastappioon, kun CSU Bakersfield oli loppukirissään vahvempi lukemin 41-49 (17-15). Varis viihtyi kentällä 22 minuuttia upottaen neljä pistettä sekä kahmien kaksi levypalloa.

Grand Canyonilla on mahdollisuus revanssiin, kun joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen keskiviikkona WAC-lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Lahtisen Georgia Tech ulkona jatkopeleistä

Valtakunnallisesti 10. sijoitettu NC State murskasi Lotta-Maj Lahtisen ja Georgia Techin jatkopaikkahaaveet ACC-konferenssin puolivälierässä viedessään voiton numeroin 48-57 (23-23). Lahtinen taisteli kentällä 38 minuuttia kovaa puolustusta vastaan ja keräsi tilastoriviinsä kaksi pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Lahtisen vakuuttavan toisen NCAA-kauden saldoksi muodostui 31 ottelussa keskimäärin 9,1 pistettä, 4,3 levypalloa ja 2,6 syöttöä. Lahtinen oli myös joukkueensa tehokkain riistäjä 1,4 riiston keskiarvolla.

Georgia Tech jää vielä jännittämään mahdollista pääsyä NCAA-lopputurnaukseen.

Anna Kahelinin Maine eteni konferenssifinaaliin selättäessään UMass Lowellin välierässä luvuin 54-67 (27-35). Kahelin oli ottelusta sivussa loukkaantumisen takia. Maine kohtaa perjantaina America East-konferenssin loppuottelussa Stony Brookin.

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic nujersi C-USA-konferenssin päätösottelussa Marshallin lukemin 50-68 (27-39) ja jatkaa keskiviikkona konferenssin lopputurnaukseen, jossa ensimmäisenä vastaan asettuu UTEP. Vehka-aho on tällä hetkellä sivussa loukkaantumisen takia.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.