KTP:n amerikkalaishankinta meni puihin – ”Heitimme tämän asian kanssa kädet pystyyn”

Korisliigan seurasiirtoajan viime metreillä KTP-Basketin kokoonpanoon kirjattu Tommy Hamilton jää lopulta vain nimeksi kotkalaisseuran papereissa.

Amerikkalaispelaaja ei tule Kotkaan eikä liioin muuallekaan Suomeen harjoittamaan ammattiaan. Rantautuminen tänne ja pelaaminen liigassa tyssäsi loppuviimeeksi maahantulolupien puuttumiseen.

Juuri nyt hätävarajenkille olisi ollut käyttöä, kun loukkaantumiset piinaavat KTP-Basketia. Joukkue joutuu kohtaamaan keskiviikon korisliigakamppailussa Salon Vilppaan vieraissa ilman Byron Wesleytä ja Eldar Skamoa.

Hamilton (25 vuotta/210 senttiä/129 kiloa) pelasi alkukaudesta Viron-Latvian liigaa virolaisessa Rakveren joukkueessa. Sillä reissulla ylittyi reippaasti myös se 90 päivän määräaika, jolloin koripalloilijakin voi tehdä duuniaan ilman virallista työlupaa.

– Tarvittavien papereiden saattaminen ajan tasalle olisi vienyt äärimmäisessä tapauksessa kolme kuukautta tai ainakin useita viikkoja, ja heitimme tämän asian kanssa kädet pystyyn. Harmi, sillä teimme asian kanssa paljon turhaa työtä. Hamilton on nyt kotonaan Chicagossa, ja me pelaamme loppukauden olemassa olevalla miehistöllä, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström selvittää KTP:n sivuilla.

Hamiltonia kaavailtiin KTP:ssa viidenneksi ulkomaalaisvahvistukseksi ja eräänlaiseksi hätävarajenkiksi muun muassa loukkaantumistapauksia ajatellen. Seurasiirtoajan umpeutuessa helmikuun viimeisenä päivänä kotkalaisjoukkueen rosterista oli sivussa jalkavaivainen JayVaughn Pinkston, joka nyt on jo takaisin rivissä. Loukkaantumishuolet piirittävät kuitenkin KTP:ta, sillä nyt Byron Wesleyllä on terveysongelmia. Hamiltonille olisi siis hyvinkin ollut käyttöä amerikkalaisosastossa.

KTP kohtaa keskiviikkoillan korisliigamatsissa Vilppaan Salossa, ja Wesleyn ohella Eldar Skamo on poissa pelistä. Molemmilla on alaraajavamma. Kaksikko oli ulkona jo perjantain Nokia-ottelusta, eikä kenelläkään ole varmaa tietoa, kuinka kauan Wesleyn ja Skamon sairausloma kestää.

Lähde: KTP:n kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.