Korisliigan kausi päättyi ennen aikojaan koronaepidemian myötä. KTP-Basketissa katseita on siirretty samalla jo ensi kauteen, jolloin suunnitelmissa on osallistua FIBA Europe Cupiin.

Koronavirus on ajanut seurat pahaan taloudelliseen rakoon. KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström ei kuitenkaan näe ensi kauden europelejä uhkana taloudelle vaan mahdollisuutena.

– Korisliigan ohella olemme aikeissa olla mukana myös FIBA Europe Cupissa. Se olkoon selvä viesti kannattajillemme, että olemme tosissamme liikkeellä, sanoo Lindström kotkalaisseuran sivuilla ja jatkaa.

– Uskomme, että kiinnostus seuraa kohtaan herää toisella tavalla myös pelaajarintamalla, kun käy selväksi, että KTP:n kautta voi päästä näytille Euroopan isoille areenoille.

KTP:n miesten edustusjoukkueella on vuosien varrelta yli 50 ottelun kokemus kansainvälisistä arvoturnauksista. Seura on ollut maailmalla viimeksi kaudella 2015/16 tuossa samaisessa FIBA Europe Cupissa.

– Osallistuminen tuohon kilpailuun ja sitä ennen EuroChallenge -turnaukseen ei romuttanut talouttamme – pikemminkin päinvastoin. Niistä peleistä jäätiin loppuen lopuksi plussan puolelle, muistelee Lindström.