Susiladies kapteeni löysi kaudesta parannettavaa – ”En päässyt missään vaiheessa omalle tasolleni”

© Kuva: fiba.com

Sofia Pelander, 27, pelasi viidennen kautensa Ruotsin Basketliganissa. Tilastojen valossa mennyt kausi oli Pelanderin heikoin Ruotsissa.

Pelander oli edustanut neljä aiempaa kautta Norrköping Dolphinsia, mutta vaihtoi täksi kaudeksi hallitsevan mestari A3 Basket Uumajan riveihin. A3:n kausi oli pienoista aaltoliikettä, sillä kausi alkoi hyvin, mutta tammikuuhun osui kolmen ottelun tappioputki. Talven taittuessa A3 alkoi päästä taas vauhtiin.

– Harmittaa, että kausi loppui kesken. Olimme runkosarjassa viidensiä ja olimme vaihtaneet hieman pelaajia ja meillä oli hyvä meininki. Olisimme olleet huippukunnossa pudotuspeleissä ja palaset olivat juuri loksahtaneet kohdilleen. Meillä oli paperilla tosi kova joukkue ja olen varma, että olisimme taistelleet mestaruudesta, Pelander miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Pelanderin mukaan joukkue ei hioutunut yhteen kauden alussa ja sopivat palaset löytyivät vasta kauden edetessä.

– Meillä oli pelityylissä tiettyjä ongelmia emmekä löytäneet pelaajien vahvuuksia. Pari pelaajavaihtoa auttoi löytämään vahvuudet paremmin ja lisäksi pelityylimme muuttui selkeämmäksi.

Omaan kauteensa Pelander suhtautuu kriittisesti. Tilastojen valossa kausi oli hänen heikoin Ruotsissa. Hän keräsi pisteitä 6,7 keskiarvolla ja levypalloja jäi kouriin 5,6 ottelua kohden.

– Oma kausi meni aika lailla penkin alle. Heti harjoituskaudella mursin käteni ja olin pari kuukautta sivussa. Meille tuli uusi pelaaja mukaan ja isojen rotaatioon tuli yksi pelaaja lisää, joka vaikutti myös peliaikaani. En päässyt missään vaiheessa omalle tasolleni ja siinä mielessä olen pettynyt kauteeni.

A3 osallistui tällä kaudella myös EuroCupiin, jossa se jäi voitoitta alkulohkossa. Kokonaisuudessaan kokemus kovista europeleistä oli Pelanderille mieluinen.

– Se oli hyvä kokemus. Oli harmi, ettemme voittaneet yhtään ottelua, mutta muutamassa olimme lähellä. Oli siisti pelata kovia pelejä ja isompia sekä taitavampia pelaajia vastaan. Olisi intoa ja halua päästä uralla eteenpäin kovempiin sarjoihin jatkossa.

Jo viime kauden päätteeksi Pelander tähyili mahdollisuutta lähteä Ruotsista, mutta vaaka kallistui vielä A3:n suuntaan. Nyt hän on kuitenkin päättänyt, että seuraava etappi on Ruotsin ulkopuolella.

– Se olisi tavoite. Viisi vuotta Ruotsissa alkaa riittää ja nyt on aika ihan oikeasti lähteä jonnekin vähän etelämmäs uuteen ja kovempaan sarjaan. Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan, aiemmin urallaan myös Tshekissä pelannut Pelander miettii.

Sofia Pelanderin tilastot Basketliganissa
Sofia Pelanderin tilastot EuroCupissa

Lähde: Koripalloliiton tiedote