Susijengin laituri löysi aikaisesta kauden päätöksestä hopeareunuksen – ”Enemmän aikaa kuntouttaa”

© Kuva: fiba.com

VEF Riian paidassa Latvian mestaruutta juhlineen Alexander Madsenin kausi oli loukkaantumisten vuoksi varsin rikkonainen.  Nyt Madsenia odottaakin  leikkaus ja sitä myöten kuntoutusjakso.

Madsen siirtyi riikalaisjoukkueeseen juuri kauden alla. Hän saapui joukkueeseen hieman puolikuntoisena, sillä hän oli kuntouttanut alaraajavammaansa kesän, eivätkä vammat jättäneet häntä rauhaan kauden aikanakaan. Kunnossa ollessaan Madsen väläytteli kuitenkin taas monipuolisuuttaan ja potentiaaliaan tilastoidessaan keskiarvoikseen 19,5 minuutin keskimääräisellä peliajalla 7,3 pistettä, 6,2 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 1,3 torjuntaa.

– Itselläni oli taas vähän rikkonainen kausi. Kun olin saanut polven kuntoon, niin meni nilkka ja olin kuukauden sivussa. Sitten meni taas sama polvi uudestaan. Loppukaudesta en oikeastaan harjoitellut lainkaan ja pelasin vain pelit. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä alku, että pääsi taas tuolle tasolle, viime kaudella espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa pelannut Madsen pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Madsen piti kautta myös opettavaisena ja hän löysi kauden aikana selkeitä kehityskohteita pelistään.

– Sain paljon infoa omasta pelistäni ja siitä, että mitä parannettavaa minulla on päästäkseni seuraavalle tasolle. Paljon on tekemistä, mutta onneksi on kesä aikaa keskittyä niiden heikkouksien kehittämiseen.

– Hyökkäyspelissä viimeistelyssä ja heittämisessä on parannettavaa. Puolustuksessa pitää käyttää käsiä paremmin, että olisin vieläkin parempi siinä suhteessa.

Vaikka kauden aikainen lopetus luonnollisesti harmitti, löysi Madsen tilanteesta myös hyvää. Nyt hänelle jää reilusti aikaa kuntoutua ja saada itsensä täyteen kuntoon ennen kuin sarjat palaavat taas toimintaan.

– Onni onnettomuudessa, että kausi päättyi aikaisin. Käyn leikkauksessa ja minulla on nyt enemmän aikaa kuntouttaa. Kuntoutuksessa menee se noin 3-4 kuukautta eli kesällä pitäisi olla sitten taas kunnossa.

Omaa tulevaisuuttaan Madsen ei luotaa vielä kesää pidemmälle.

– Ensin keskitytään laittamaan mies kuntoon ja sitten myöhemmin, kun tiedetään millaiset markkinat on, niin mietitään mihin päin lähdetään. Kaikilla tulevaisuus on tietenkin tässä vaiheessa hämärän peitossa eikä tiedä yhtään mitä tulee tapahtumaan. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa, mietiskelee Madsen.

Vaikka tilanne maailmalla on tällä hetkellä epävarma, niin Madsen katsoo tulevaisuuteen optimistisena.

– Toivon kaikille terveyttä ja pysykää sisällä. Myrskyn jälkeen on aina poutasää, Madsen muistuttaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote