Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Saksan Bundesliiga on tauolla vähintään huhtikuun loppuun saakka ja myös Euroliiga on keskeytetty toistaiseksi. Etenkin Euroliigan kohdalla on pyöritelty useita eri skenaarioita miten kausi saataisiin vietyä päätökseen. Koponen näkee tilanteen kinkkisenä.

– Vaikealta tuntuu, että kausi vielä jatkuisi. Seurat tietenkin haluaisivat kauden jatkuvan, sillä kyseessä on taloudellisesti isot asiat TV-sopimusten ja sponsoreiden myötä. En tiedä miten kauden jatkuminen sitten tapahtuisi turvallisesti ja kaikenlaisia erilaisia vaihtoehtoja on kai pyöritelty. Yksi vaihtoehto oli, että Euroliiga pelattaisiin loppuun yhdessä kaupungissa. En tiedä kuinka se sitten saataisiin turvallisesti tehtyä. Nyt tuntuu aika vaikealta miten tästä palauduttaisiin normaalitilanteeseen. Tilanteen pitäisi parantua aika paljon ja joka viikko tilanne muuttuu. Mennään päivä kerrallaan, Koponen kuvaa vallitsevaa aikaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Bayern Münchenillä on tilanteeseen nähden suhteellisen hyvä tilanne, sillä pelaajat voivat käydä hallilla harjoittelemassa.

– Ensin meni vähän huilatessa, mutta aika nopeasti alkoi taas treenaaminen. Ei sitä kuitenkaan kuutta kuukautta voi vain lomaa viettää. Meillä on tietenkin hyvä, että pääsemme hallille treenaamaan kahden hengen ryhmissä punttia tai heittoharjoituksia. Olen sanonut meidän nuorille pelaajille tämän olevan heille loistavaa aikaa hioa omia juttujaan ja vahvistaa itseään. He pystyvät kehittämään yksilötaitojaan tällä hetkellä.

Korona on iskenyt kovaa myös Saksaan ja se on näkynyt myös normaalisti vilkkaan Münchenin katukuvassa.

– On täällä paljon hiljaisempaa kuin aiemmin. Autoja on vähemmän liikenteessä. Nyt kun on hyvät ilmat, niin puistoissa on väkeä jonkin verran. Turvavälit kuitenkin huomioiden.

Vaikka kauden keskeytyminen ja epävarmuus tulevasta varjostavatkin, on nykytilanteessa Koposen kannalta myös kääntöpuoli. Harjoitukset ja pelimatkat ovat nyt vaihtuneet perhearkeen.

– On tullut vietettyä paljon aikaa perheen kanssa. Itselleni tämä on ollut siinä mielessä erikoista, että on pystynyt viettämään kunnolla laatuaikaa. Meillä on tuossa puisto vieressä ja siellä on tullut vietettyä paljon aikaa poikien kanssa. Se on ollut tosi nastaa.