Petteri Koponen, 32, myöntää YLE:n haastattelussa pohtivansa jo uran päättymistä.

Maanantaina 13.4. syntymäpäiviään viettävä Koponen odottelee vielä päätöksiä Saksan Bundesliigan ja Euroliigan kauden jatkosta. Varmaa on, että ensi vuoden koripallon EM-kilpailut siirtyivät vuodella eteenpäin ja pelataan nyt 2022.

– Ikää on sen verran, että olihan tämä siirto omalle kohdalle vähän ikävä uutinen. Katsotaan, mikä tilanne silloin on. Kovasti haluaisin silloin vielä pelata, Koponen miettii YLE:n sivuilla.

EM-karsinnat pelataan kuitenkin normaalin aikataulun mukaisesti ja Suomi on hyvissä asemissa kisapaikan suhteen. Koponen myöntää pyöritelleensä mielessään, että EM-kisat voisivat olla samalla päätös uralle. EM-kisojen aikaan Koponen olisi 34-vuotias.

– En tiedä, vaikka se olisi sellainen paikka, johon voisi olla kiva päättää oma pelaajaura. Vuosi kerrallaan on mentävä ja katsottava, miltä kropassa tuntuu. Olisihan se kiva laittaa siellä pakettiin pitkä maajoukkuerupeama ja oma urakin, Koponen kertoo.