Lauri Markkasen uusi pomo haluaa kehittää nuoria pelaajia – ”Kaiken perustana on pelaajakehitys”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen seura Chicago Bulls julkisti virallisesti Marc Eversleyn uudeksi GM:ksi perjantaina.

Viimeiset neljä kautta Philadelphia 76ersissa työskennellyt Eversley korvaa pitkäaikaisen GM:n Gar Formanin ja toimii uuden koripalloasioiden päällikön Arturas Karnisovasin alaisuudessa. Kaksikko päättää jatkossa kaikista joukkueen sisäisistä asioista mukaan lukien pelaaja- ja valmentaja-asiat.

Eversley haluaa erityisesti keskittyä nuorten pelaajien kehitykseen ja sen panostamiseen.

– Yksi motoistani on “pelaajat ensin”. Meidän täytyy kehittää sellainen mentaliteetti. Meillä oli viime vuonna NBA:n toiseksi nuorin joukkue ja uskon todella, että kaiken perustana on pelaajakehitys. Silloin todella näemme millaisia pelaajia meillä on joukkueessamme, Eversley totesi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Bullsin organisaatio oli ennen Karnisovasin tuloa yksi NBA:n kapeimmista ja Karnisovas onkin ehtinyt jo palkata Eversleylle kaksi apulais-GM:ää. Seuraavaksi Eversley siirtää katseensa nimenomaan pelaajakehitykseen.

– Olin yllättynyt, että täällä oli vain yksi pelaajakehitysvalmentaja. Se on aikamoinen homma yhdelle tehtäväksi. Yksi pääasioista on selvittää pelaajakehitysjärjestelmämme.

– Siinä on monta avainaluetta: taitokehitys, fyysinen kehitys, henkinen kehitys. Mutta niihin tarvitsee palkata ihmisiä tukemaan sitä. Aiomme huolellisesti etsiä henkilöstöä tänne auttamaan nuoria jätkiämme. Jatkossa tämän organisaation iso fokus tulee olemaan pelaajakehityksessä, Eversley totesi.